marți, 19 martie, 2024

Gest de solidaritate din partea fotbalistilor de la ACS Husana Husi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Fotbalistii din cadrul echipei de fotbal ACS Husana Husi care au fost infectati cu noul coronavirus, s-au recuperat si au dezvoltat anticorpi, au donat plasma pentru a-i putea salva si pe alti bolnavi in stare grava.
Vineri, 20 noiembrie, fotbalistii huseni au mers la Centrul de Transfuzii Barlad si au donat plasna atat de necesara in tratamentul cu plasma umana hiperimuna colectata de la convalescenti.

"Asa cum am promis, astazi (vineri, 20 noiembrie, n.r.), unii din sportivii nostri care au indeplinit conditiile donarii de plasma au mers la Centrul de Transfuzii Barlad pentru a dona plasma atat de necesara bolnavilor de Covid", au scris oficialii ACS Husana Husi pe pagina oficiala de socializare a clubului.

Consiliul Judetean Vaslui a oferit ca donatie Centrului de Transfuzie din Barlad in luna mai a acestui an, un aparat de plasmafereza care poate fi utilizat in beneficiul bolnavilor de coronavirus aflati in stare critica. Cu ajutorul acestui aparat poate fi recoltata o cantitate mai mare de plasma si procedura poate fi repetata la doar doua saptamani.

Centrul de Transfuzie Sanguina din Barlad face apel catre toate persoanele care au fost infectate cu coronavirus si s-au vindecat, sa vina sa doneze plasma si sa salveze viata altor persoane care se afla in stare grava.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img