joi, 25 aprilie, 2024

Gestul banal care îți păstrează inima sănătoasă

Distribuie:

Publicat:

Corpul noastru conține aproximativ 70% apă, iar hidratarea suficientă este esențială pentru o sănătate optimă. Apa îndeplinește multe roluri în corp, inclusiv menținerea echilibrului electrolitic și a tensiunii arteriale, lubrifierea articulațiilor, reglarea temperaturii și menținerea sănătății celulelor.

Deși știm că este deosebit de important să rămânem hidratați, uneori ni se pare dificil să bem multă apă, mai ales în sezonul rece. Potrivit noilor cercetări, avem încă un motiv să nu mai găsim scuze pentru a uita de hidratare. Astfel, studiile arată că un consum de opt pahare pe zi pe tot parcursul vieții ar putea reduce cu 25 de ani riscul de insuficiență cardiacă.

Descoperirile, prezentate pe 24 august la Congresul Societății Europene de Cardiologie 2021, sugerează că menținerea unei bune hidratări poate încetini sau chiar preveni modificările inimii care duc la insuficiență cardiacă, a precizat autorul studiului, Natalia Dmitrieva, cercetător la National Heart, Lung, and Blood Institute, parte a Institutului Național de Sănătate (NIH) din Bethesda, Maryland, într-un comunicat de presă, potrivit doc.ro.

Descoperirile indică faptul că trebuie să fim atenți la cantitatea de lichid pe care o consumăm în fiecare zi și să luăm măsuri dacă constatăm că bem prea puțin, explică dr. Dmitrieva.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img