marți, 23 aprilie, 2024

Gestul de nota 10 a unui profesor barladean – FOTO

Distribuie:

Publicat:

“ Cu o floare nu se face primavara” zice o vorba din batrani. Si totusi, cativa voluntari inimosi au demonstrat ca se poate.

Dupa ce orasul Barlad a fost “ invadat” de zapada profesorul de educatie fizica, Vlad Sarbu, s-a gandit si la cei care zilele acestea au trecut pragul spitalul de copii “ Sfantul Nicolae”. Dascalul s-a gandit ca sigur acestia nu vor avea timp sa deszapeasca si a facut un apel public barladenilor cu simt civic. Astfel, sambata dupa amiaza, inarmati cu lopeti si cu multa bucurie cinci voluntari au batut la portile pline de zapada ale institutiei sanitare.

“  M-am gandit la acest gest, deszapezirea trotuarelor din cadrul Spitalului de copii, pentru ca si eu am doi prichindei. Oricine poate ajunge acolo si o mana de ajutor este binevenita oricand. Am fost cinci voluntari carora li s-a alaturat paznicul institutiei si domnul care desfasoara acolo o activitate economica. Au fost tare de treaba si ne-au oferit si o cana de ceai. Am rugat voluntarii ca duminica sa mearga sa ajute vecinii care au nevoie de ajutor.

Eu am ajutat o vecina din zona Podeni in varsta de 70 de ani care avea nevoie de cineva sa ii deszapezeasca ograda deoarece nu avea pe nimeni. Gestul acesta a fost uman, fara conotatii politice sau administrative. Sa incercam ca schimbarea sa vina din noi prin puterea exemplului. In luna Decembrie a anului trecut la fel am procedat”, ne-a declarat inimosul profesor , Vlad Sarbu.
Asadar, cu putina vointa si putinta si “ muntii pot fi mutati din loc”, iar noi ar trebui sa incercam sa fim mai buni cu noi insine si mai apoi cu ceilalti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img