joi, 28 martie, 2024

Gheorghe Turda, mărturii uluitoare despre cum era să fii artist pe vremea lui Ceaușescu: Ne pedepsea

Distribuie:

Publicat:

În exclusivitate pentru emisiunea Acces Direct, Gheoerghe Turda a povestit cum era viața de artist în perioada comunismului. Ce a mărturisit îndrăgitul interpret de muzică populară, dar și cum a ajuns să fie colonel la ansamblul Ciocârlia.

Gheorghe Turda, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți din țara noastră, a mărturisit cum era viața de artist în perioada comunismului. Ce a dezvăluit marele interpret de muzică populară.

Gheorghe Turda, despe viața de artist din perioada comunismului

În exclusivitate pentru emisiunea Acces Direct, pe Antena Stars, Gheorghe Turda a mărturisit că a fost invitat să cânte la aniversarea de 60 de ani a lui Nicolae Ceașescu. Interpretul de muzică populară a recunoscut că avut emoții în acel moment cheie pentru cariera lui, mai ales pentru că nu avea voie să greșească nici măcar un cuvânt și trebuia să fie atent pentru că în caz contrar era pedepsit.

„Țin minte când s-a aniversat el (nr. Nicolae Ceaușescu) la 60 de ani (…) M-au desemnat să cânt o romanță care știau ei că îi place tovarășei, „A venit aseară mama”(nr. câtecul), m-au îmbrăcat în altă ținută, nu folclorică, la frac, normal, cu papion. Când a început orchestra să cânte a amuțit lumea în sală, deși vorba acceea, se mânca la masa în vremea aceea. (…) Am avut o emoție… nu aveai voie să greșești un cuvințel. (…) Ne pedepsea, trebuia să fii foarte, foarte atent”, a mărturisit Georghe Turda, în cadrul emisiunii Acces Direct, pe Antena Stars.

Ce a mărturisit cântărețul

Gheorghe Turda a vorbit și despre perioada în care a fost în ansamblul Ciocârlia, când i-au fost date pe mână de ministrul de Interne 60 de posturi de angajare a artiștilor. Interpretul de muzică populară a ținut să precizeze că s-a ocupat de tot până în anul 2009, moment în care au fost aduși alți șefi ce au distrus tot ce a clădit el vreme de mulți ani.

„Eu nu am fost la Ciocârlia până în 90, iar după 90, bineînțeles, ministrul de Interne de atunci era Ion Viorel Ursu, mi-a dat gradul de lent colonel și după aceea m-au numit șeful ansamblului Ciocârlia. La vremea aceea ansamblul Ciocârlia era o formulă de protocol a Ministerului de Interne și mi s-au dat pe mână 60 de posturi să angajez balet, orchestră, solist etc. Am ținut acest lucru până în 2009 când au venit alți șefi în urma mea la Ciocârlia și au distrus tot ce a clădit Gheroghe Turda”, a adăugat artistul.

Artistul își amintește cu drag și de perioada comunismului, mai ales pentru că a avut parte de momente cheie pentru cariera lui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img