sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gibraltar va vinde la licitaţie iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiuni britanice

Distribuie:

Publicat:

Confiscat în martie în Gibraltar, iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile britanice impuse în urma invaziei ruse în Ucraina, va fi vândut la licitaţie, a decis o instanţă din această enclavă britanică, relatează AFP.

Ambarcaţiunea, aflată sub pavilion maltez şi denumită Axioma, a fost confiscată de autorităţile acestui mic teritoriu situat în extremitatea sudică a Spaniei după o plângere depusă de banca americană JP Morgan.

Aceasta bancă acordase în decembrie un împrumut de 20,5 milioane de euro unei companii înregistrate în Insulele Virgine britanice, al cărei acţionar era o societate cipriotă, deţinută de Dimitri Pumpianski.

JP Morgan consideră că plasarea oligarhului pe lista personalităţilor ruse vizate de sancţiunile britanice constituie o încălcare a acestui acord de împrumut. Sancţiunile conduc în special la o îngheţare a activelor oamenilor de afaceri vizaţi, punând în pericol rambursarea datoriilor, potrivit Agerpres.ro.

Prin urmare, banca a făcut apel la autorităţile din Gibraltar pentru a confisca iahtul, care fusese înregistrat ca una dintre garanţiile pentru împrumut.

Cotinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img