joi, 28 martie, 2024

Gigantul RCS&RDS este pus sub urmarire penala. Mai multi sefi din cadrul companiei ar putea deveni suspecti

Distribuie:

Publicat:

Digi Communications, compania-mama a RCS&RDS, care urmeaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucresti a informat publicul ca RCS&RDS este urmarita penal in ancheta in care persoane din conducerea companiei au fost acuzate dare de mita.

“De exemplu, o plangere pe care am depus-o la Directia Nationala Anticoruptie din Romania („DNA“) in 2013, intemeiata pe faptul ca a fost comisa o infractiune impotriva unuia dintre administratorii RCS & RDS, a determinat DNA sa analizeze un contract de asociere in participatiune incheiat in 2009 intre RCS&RDS si Bodu S.R.L., avand drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflata in Bucuresti si sa isi puna problema daca acordul a respectat legile anticoruptie din Romania.

La data de 5 mai 2017, anumite persoane fizice, inclusiv doua persoane care detin in acest moment pozitii de conducere in principala filiala a Societatii, RCS & RDS, Ioan Bendei si Mihai Dinei, precum si fostul Director General al RCS & RDS, Alexandru Oprea, au fost instiintate in mod oficial de catre DNA ca sunt anchetate in legatura cu savarsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani. La data de 8 mai 2017, RCS & RDS a fost instiintata oficial de catre DNA ca are calitatea de suspect in cadrul anchetei in curs cu privire la aceleasi fapte”, se arata intr-o informare a Digi Communications NV, care completeaza prospectul de listare.

“Societatea nu poate anticipa daca si cand ar putea sa apara alte puneri sub acuzare, respectiv daca orice astfel de inculpare va rezulta, in cele din urma, in adoptarea de masuri preventive sau intr-o condamnare. Nu este exclus ca alti administratori ai Societatii sau ai RCS & RDS sa dobandeasca calitatea de suspecti in cadrul anchetei, care este in desfasurare. Societatea nu poate anticipa daca si cand aceste persoane ar putea dobandi calitatea de suspecti, cand se va finaliza ancheta sau care va fi intinderea eventualei raspunderi a Societatii sau a RCS & RDS ca urmare a celor rezultate in cadrul anchetei. Sanctiunile posibile pot include, printre altele, amenzi penale aplicate RCS & RDS si persoanelor fizice, sechestru de bunuri, excluderea RCS & RDS din anumite licitatii publice sau private sau pedeapsa cu inchisoarea pentru persoanele fizice anchetate. Amenzile sau confiscarile de bunuri pot fi semnificative”, mai avertizeaza compania.

Digi Communications se afla in proces de listare si a anuntat investitorii care au subscris deja actiuni in cadrul ofertei publice initiale ca au posibilitatea sa se retraga, pana miercuri, 10 mai, ora 17, ca urmare a dosarului deschis de DNA. 

sursa: Economica.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img