marți, 19 martie, 2024

Gigantul telecom Orange obtine 1,30 miliarde de euro din vanzarea unor active in Franta

Distribuie:

Publicat:

 

Cel mai mare grup francez de telecomunicaţii, Orange, a anunţat vânzarea unei părţi din activele sale fixe din Franţa unui consorţiu format din trei investitori, pentru aproximativ 1,30 miliarde de euro (1,58 miliarde de dolari), transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Este pentru prima dată când compania cu sediul la Paris, care a vândut de asemenea majoritatea turnurilor sale de telefonie mobilă din Europa, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, a anunţat vânzarea unei părţi din reţeaua în bandă largă din Franţa, un activ valoros.

Decizia vine pe fondul investiţiilor masive pe care trebuie să le realizeze industria de telecomunicaţii pentru a furniza reţele în bandă largă modernizate în Europa şi pentru tehnologia 5G.

Orange a anunţat într-un comunicat că a fost de acord să vândă 50% din Orange Concessions, un vehicul care include unele active din reţeaua franceză de fibră optică, către La Banque des Territoires, compania de asigurări CNP Assurances şi EDF Invest.

Tranzacţia evaluează Orange Concessions la 2,675 miliarde de euro. Entitatea acoperă aproximativ 4,5 milioane de conexiuni în reţeaua de fibră optică de tip FTTH (fibră până acasă) în zonele rurale din Franţa.

Anunţul Orange vine după decizii similare ale altor firme europene care vor să-şi vândă reţelele mobile în urma cererii sporite din partea unor investitori, cum ar fi firma americană de private equity KKR şi compania spaniolă de infrastructură telecom Cellnex.

Orange, fostul France Telecom, este unul din cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img