joi, 28 martie, 2024

Gilles Beyer, antrenorul de patinaj, in varsta de 62 de ani, acuzat de agresiune sexuala, s-a pus la dispozitia justitiei

Distribuie:

Publicat:

Gilles Beyer, antrenorul de patinaj, în vârstă de 62 de ani, acuzat de agresiune sexuală, afirmă că se pune la dispoziţia justiţiei, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

"Gilles Beyer îşi rezervă declaraţiile pentru justiţie, la dispoziţia căreia se pune", a declarat avocatul antrenorului, Thibault de Montbrial.

În ediţia de joi a L'Equipe, mama unei alte patinoatoare îl acuză pe Beyer de hărţuire sexuală şi şantaj, în 2017 şi 2018.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

Într-un material anchetă al L’Equipe despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, a fost prezentat şi cazul fostei patinatoare Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

Aceste cazuri s-au prescris, însă, marţi, parchetul din Paris a anunţat deschiderea unei anchete pentru viol şi agresiune sexuală asupra minorelor de către o persoană care are autoritate asupra victimei.

Totuşi, "nu există plângeri în acest moment împotriva lui Gille Beyer", a precizat o sursă judiciară.

Acest lucru nu împiedică însă parchetul să se autosesizeze după acuzaţii publice.

Beyer a fost suspendat de clubul la care activa, Français Volants, gruparea condusă de fratele său, Alain.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img