sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gogosarii in otet. Secretul care ii face deliciosi

Distribuie:

Publicat:

Gogosarii in otet reprezinta salata ideala pentru friptura in sezonul rece. Iata o reteta care nu necesita fierbere si nici conservant:

Ingrediente:
– 4 kg de gogosari
– 400 ml otet de vin de 9 grade
– 400 grame zahar
– 80 grame sare pentru muraturi
– o legatura frunze de telina
– o lingura de boabe de piper
– o lingura de boabe de mustar
– trei bucati de hrean
– cativa catei de usturoi
– cateva frunze de dafin

Mod de preparare:
Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de apa, se scoate cotorul si semintele si se taie in patru. Se pun intr-un vas incapator. Separat se fierbe otetul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena. Se lasa la racit apoi se toarna amestecul peste gogosari si se acopera. Se tin in vasul cu amestec pana a doua zi.

Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinsa pe toti. Peste noapte, gogosarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate. Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogosarii.

Bucatile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina. La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.

Sursa: andreilaslau.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img