marți, 16 aprilie, 2024

Gonartroza, vinovata pentru durerea de genunchi

Distribuie:

Publicat:

Când cartilajul articular se deteriorează, articulația genunchiului are de suferit. Chiar dacă nu doare la început, gonartroza limitează mobilitatea.

Îți aduci aminte cu nostalgie de zilele în care te mișcai în voie fară nicio durere de picioare? Din nefericire, după o vreme chiar și acestea își cer tributul. Au nevoie de mai mult repaos, pentru că în caz contrar încep să te doară. Vinovată în acesr sens poate fi gonartroza.

Gonartroza, un motiv pentru care te pot durea genunchii

Atunci când cartilajul articular se deteriorează, articulația genunchiului are de suferit. Chiar daca nu doare la început, apariția gonartrozei limitează în timp mobilitatea acestuia. Ești genul de persoană care evită tratamentele farmaceutice în general? În cest caz e bine să știi că ai la îndemână anumite tipuri de tratament sau soluții care iți pot îmbunătăți calitatea vieții. Acestea includ în primul rând scăderea în greutate dacă ești supraponderal, exerciții fizice, proceduri electroanalgezice sau de termoterapie precum împachetările cu parafină, nămol, sau ape minerale sulfuroase.

Apele minerale sulfuroase extrem de eficiente în perioada cronică a gonartrozei

„E bine să știi că îmbunătățirea articulației și creșterea tonusului muscular reprezintă două lucruri esențiale pentru orice persoană afectată de gonartroză. Eficacitatea balneoterapiei în această situație este garantată, ea având efect termic, mecanic și condroprotector, cât și mecanic și chimic. Toate acestea contribuie major în protejarea de la deterioare a ligamentelor, tendoanelor și țesutului cartilaginos în timpul efortului fizic.”, declară dr. Otlia Oprișan, balneolog.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img