News Flash:

Google va inchide reteaua de socializare Orkut

1 Iulie 2014
2070 Vizualizari | 0 Comentarii
Google Inc. va inchide, pe 30 septembrie, reteaua de socializare Orkut, care a fost lansata in urma cu zece ani si care, desi a fost populara in Brazilia si India, nu a reusit sa se impuna la nivel international.

 Orkut, prima retea de socializare a companiei Google, a fost lansata in prima parte a lui 2004, in acelasi an cu Facebook, care, in prezent, este cea mai populara retea de socializare din lume.

Google, care detine cel mai popular motor de cautare din lume, a anuntat ca, dupa inchiderea Orkut, se va concentra pe celelalte proiecte ale companiei in domeniul platformelor de socializare.

Desi a confirmat ca a fost populara in Brazilia si India, Google a refuzat sa precizeze cati utilizatori a avut reteaua de socializare Orkut la nivel international.

Potrivit Google, in ultimii zece ani, platformele YouTube, Blogger si Google+ (o alta retea de socializare detinuta de companie, lansata in 2011) s-au impus la nivel international, avand utilizatori in toate colturile lumii.

Google+ reprezinta cel mai ambitios proiect al Google in zona retelelor de socializare si ataca direct Facebook.

Facebook a raportat 1,28 de miliarde de utilizatori activi la sfarsitul lunii martie, reprezentand aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel global. La sfarsitul anului trecut, reteaua de socializare raporta 1,23 de miliarde de utilizatori activi.

Pe de alta parte, potrivit Reuters, in luna octombrie 2013, oficiali ai Google declarau ca 300 de milioane de utilizatori intra pe Google+ in fiecare luna.

Google Inc. este o corporatie americana multinationala, care detine cel mai popular motor de cautare pe internet. Compania a fost fondata in 1998, de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin.

Intre timp, Google si-a diversificat portofoliul, printre serviciile oferite numarandu-se Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome si reteaua de socializare Google+. De asemenea, Google detine site-ul YouTube.

google inc orkut brazilia india google
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0967 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030359 (s)