vineri, 29 martie, 2024

Gradinita cu program prelungit nr.10 Husi:“DOR DE EMINESCU…”

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca Zi a Culturii Nationale, reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Astazi se implinesc 166 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu ,prilej cu care colectivul GRADINITEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR.10 HUSI impreuna cu copii de la cele 5 grupe au tinut sa aduca in atentie cateva dintre poeziile sale atat prin recitari cat si prin transpunerea acestora in arta(picture si dans). In acest sens a fost organizata in holul gradinitei  si o expozitie cu lucrarile realizate.

“Activitatea intitulata “Dor de Eminescu “ in colaborare cu Biblioteca “Mihail Ralea”face parte din activitatile educative desfasurate de unitatea noastra . Activitatea a fost initiata  de doamnele educatoare Turbatu Nina si Calancea Alina  iar pentru realizarea ei si-au adus aportul doamnele educatoare din unitate: Braniste Mihaela,Coman Monica, Tabara Maricica, Butnaru Cristina, Stoian Mihaela, Botu Tatiana, Negru Lenuta, Rosu Natalia, Nastase Liliana si Turbatu Dana-profesor la Scoala Gimnaziala” Mihail Sadoveanu “

Copiii au vizionat PPT-uri realizate pe aceasta tema :Aspecte semnificative din viata marelui poet” si “Suflet de crin”, au recitat poezii ,au transpus in pictura opera marelui poet si au dansat. Programul dedicate zilei de 15 ianuarie va continua si in partea de dupa amiaza cu vizionarea filmului “Fat-Frumos din lacrima”.

Multumim pentru prezenta si colaborare  doamnei director Alina Tudose precum si doamnelor bibliotecare Bejan Irina si Pricop Alina” a precizat Alina Calancea ,directorul Gradinitei cu PP nr.10 Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img