News Flash:

Grasimea sanatoasa de care ai nevoie pentru a slabi

9 Ianuarie 2020
593 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8747 RON (+0.0001)
USD: 4.1588 RON (+0.0063)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
unt ghee 1060x600

Grasimea nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta daca vrei sa scapi de cateva kilograme. Organismul nostru are nevoie de grasimi. Dar nu de orice fel de grasime. Grasimile saturate trebuie reduse, iar cele hidrogenate si trans trebuie excluse. Desi ar putea trece la categoria alimentelor nesanatoase, grasimea de mai jos iti ofera o surpriza frumoasa: te ajuta sa slabesti, dar nu numai.

O dieta sanatoasa inseamna un aport de maxim 30% de grasimi din totalul caloriilor consumate intr-o zi. Nu grasimea face o persoana sa ia in greutate, ci numarul total de calorii consumate. In ziua de azi este mult mai usor sa ai o dieta relativ saraca in grasimi, dar totusi calorica.

Expertul in sanatate, Luke Coutinho, intr-un videoclip pe Facebook, vorbeste despre o grasime uimitoare. Estevorba despre ghee sau untul clarifiat, grasimea care iti aduce numeroase beneficii. De la pierderea in greutate la sanatatea intestinelor si a oaselor, ghee este bun pentru toti!

Cum se prepara grasimea ghee

Ghee este un substitul al untului, fiind folosit din antichitate in bucataria indiana. Este obtinut prin fierberea la foc mic a untului pana cand ramane doar grasimea. Untul ghee contine grasimi saturate – 65%, nesaturare -25% si polinesaturate – 5%. Grasimile saturate sunt insa aici acizi grasi cu lant scurt, care sunt mai usor de digerat si ajuta la intarirea membranelor celulare.

Pentru a prepara ghee, aveti nevoie de unt cu minim 82% grasime. Se topeste untul intr-un vas la temperatura medie. Cand s-a topit, dati focul cat mai mic se poate. Adunati toata spuma pe care o face si continuati sa fierbeti untul la foc mic. Dupa fiecare spumare, spalati ustensila. Cand nu se mai formeaza spuma deloc, strecurati grasimea printr-un tifon foarte fin. Acesta este untul clarifiat, care poate fi pastrat la frigider intre 3 si 6 luni.

Pentru unt ghee, dupa ce nu mai face spuma, lasati sa mai fiarba la foc mic pana capata o nuanta auriu inchis si devine limpede. Se pot forma niste reziduuri, care vor cadea la fund. Atunci se poate strecura. Se pastreaza totintre 3 si 6 luni la frigider.

Ghee ajuta la slabire

Grasimea potrivita te ajuta sa arzi grasimi. Ghee pur este o grasime sanatoasa si ar trebui inclusa in dieta dvs., in special daca va aflati intr-un program de slabit. CLA (acid linoleic conjugat) care se gaseste in ghee este excelent pentru inima si arde abdominala. In plus, este excelent pentru reducerea inflamatiei.

Atunci cand este consumat in cantitati moderate, ghee nu provoaca nici crestere in greutate si nici nu contribuie la cresterea nivelului de colesterol. Potrivit nutritionistului Rujuta, ghee este sigur pentru persoanele cu tensiune arteriala si probleme de colesterol. Ajuta la reglarea colesterolului si ofera un impuls metabolismului.

Grasimea ghee, sursa de vitamine si ajutor pentru intestine

Ghee este o sursa de vitamine A, D, E si K. Aceastea sunt vitamine solubile in grasimi, care sunt foarte importante pentru imunitate, vedere, buna functionare a organelore. Pentru a fi absorbite de organism, ai nevoie de tipul potrivit de grasimi. Desi cantitatea acestor vitamine nu este foarte mare in ghee, gratie grasimilor sanatoase, acesta creste aportul de vitamine din alte alimente.

Ghee este excelent pentru digestie si sanatatea intestinelor. Datorita acidului butiric, acest aliment ajuta la mentinerea tractului intestinal sanatos. In plus, poate fi cu adevarat benefic persoanelor care sufera de sindrom de colon iritabil.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2892 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015164 (s)