joi, 28 martie, 2024

Grecia oferă 150 de euro tinerilor care se vaccinează anti-Covid

Distribuie:

Publicat:

Grecia oferă recompense în bani tinerilor care aleg să primească o primă doză a vaccinului anti-Covid, ca parte a unui program guvernamental menit să crească rata de vaccinare înaintea sezonului de vară. Grecia a gestionat primul val Covid relativ bine, dar a fost forțată să impună reguli drastice în noiembrie pentru a face față numărului de cazuri în creștere.

Guvernul a eliminat obligația de a purta mască la exterior săptămâna trecută. De astăzi, grecii care sunt complet vaccinați pot merge la job sau la sălile de sport fără a se auto-testa.

Cu aproximativ 33% din totalul de 11 milioane de locuitori complet vaccinați, temerile legate de variata Delta sunt în creștere, iar guvernul dorește accelerarea campaniei de vaccinare.

„Odată cu prima doză de vaccin, tinerii primesc un voucher de 150 de euro”, spune premierul Kyriakos Mitsotakis.

„Este o datorie față de tineri, un dar făcut din generozitate”.

Aproape 1 milion de greci cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care au primit sau vor primi până la sfârșitul anului cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid vor primi bonusul sau „pașaportul libertății”, așa cum a fost denumit.

Tinerii vor putea folosi banii pentru vacanțele de vară sau pentru evenimente culturale începând cu 15 iulie. În plus, primesc o lună de internet gratuit pentru telefonul mobil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img