vineri, 29 martie, 2024

Grecia va plăti pentru subvenţionarea facturilor la energie încă 1,1 miliarde de euro în octombrie

Distribuie:

Publicat:

Grecia va plăti pentru subvenţionarea facturilor la energie încă 1,1 miliarde de euro în octombrie, a anunţat miercuri ministrul Energiei, Kostas Skrekas, la postul public de televiziune, transmite Reuters.

Din septembrie 2021, Grecia acordă subvenţii gospodăriilor şi firmelor, în ideea de a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa.

Până acum, Grecia a alocat peste nouă miliarde de euro pentru subvenţii la energie şi alte măsuri, pentru a-i ajuta pe cetăţeni, oameni de afaceri şi fermieri să-şi plătească facturile la electricitate şi gaze.

"Guvernul va continua să implementeze politici care să atenueze povara asupra consumatorilor a impactului negativ al războiului energetic declanşat de Rusia contra Europei. Toţi împreună vom lupta în bătălie în următoarele luni de iarnă, ne vom confrunta cu dificultăţi în războiul energetic care afectează continentul", a declarat Skrekas, potrivit Agerpres.

Începând din octombrie, Executivul va implementa trei tipuri de subvenţii pentru facturile la electricitate, în valoare totală de 1,1 miliarde de euro, a adăugat oficialul elen.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img