vineri, 26 aprilie, 2024

Grecii despre corala Fantasia: „Fantastic!”

Distribuie:

Publicat:

Corala Fantasia a impresionat la Festivalul Internațional de muzică corală „Together we sing” din localitatea Loutraki, Corinthia, Grecia.

Fantasia a susținut o serie de concerte în localitățile Corinth și Zevgolatio, unde localnicii și nu numai au ținut să le asculte pe fetele coordonate de profesorul Vasile Negură.

Interpretarea de excepție a unor piese, precum „Nella Fantasia”, „Iac-așa” sau „Les comediens”, alături de vocile de aur ale Deliei Toma la piesa „Bohemiam Rhapsody”, Robertei Bălăuță și Laurei Pintilie de la piesa „Mama, I’m a big girls now”, i-a determinat pe spectatori să aplaude minute în șir, fascinați de acuratețea interpretativă, dicția perfectă, costumație, culminând cu interpretarea, care a făcut din Fantasia o prezență vizibilă în cadrul Festivalului de la Loutraki.

Exclamări de genul „Fantastic” și „Superb” spun de la sine despre evoluția Fantasiei în Grecia.

Organizatorii au oferit coralei din Vaslui trofeul festivalului, o diplomă de excelență, dar și tradiționala coroniță din creangă de măslin, care simbolizează pacea, prosperitatea și speranța.

Corala vasluiană a fost inclusă într-o varietate de activități, cum ar fi vizite la Corinthul antic, canalul navigabil din Corinth, mănăstirea „Sf. Patapie” din Loutraki, unde a susținut un recital de muzică religioasă, și celebra colină fortificată din centrul Atenei, Acropole.

Alături de Fantasia, la festival au mai participat coruri de renume din Lituania, Letonia, Belarus, Malta și Ungaria.

După acest festival, Fantasia a primit o serie de invitații, corul din Ungaria propunând un schimb de experiență.

Corala Fantasia este implicată într-un proiect de promovare a muzicii corale, alături de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img