joi, 18 aprilie, 2024

Greseli care duc la caderea parului mai mult decat este normal

Distribuie:

Publicat:

De la samponare la pieptanare – exista cateva greseli comune de ingrijire a parului pe care le repetam, dar pe care de astazi inainte trebuie sa le evitam. Printre acestea se numara folosirea unui sampon nepotrivit, folosirea excesiva a produselor de ingrijire a parului si chiar faptul ca dormi cu el ud. Exista insa si probleme mai serioase care duc la pierderea podoabei capitare, precum stresul, sarcina, medicamentatia, probleme ale scalpului, schimbarile hormonale sau imbatranirea. In unele cazuri, cum ar fi dupa o sarcina, caderea parului se rezolva de la sine. In alta ordine de idei, caderea parului este normala, cata vreme nu este in cantitati mari. Atunci cand acest proces persista, ideala este o vizita la cabinetul medicului pentru a afla care sunt motivele caderii parului.

Daca te confruncu cu caderea parului, atunci ia in considerare multivitaminele. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca vitaminele A, B, C, D, fierul, seleniul si zincul sunt toate importante in cresterea parului si a procesului de retentie. Bineinteles, necesar este si consumul de biotina si ginseng. Incearca si masca cu iaurt pentru regenerarea firului de par. 

Spalatul regulat. Daca speli parul in fiecare zi poti opri caderea lui prin mentinerea scalpului curat si sanatos. Ideal este sa te speli pe cap daca ai in par produse de styling sau atunci cand este murdar. Intotdeauna opteaza pentru un sampon cu o formula delicata.

Uleiul de cocos. Potrivit studiilor realizate in 2018, uleiul de cocos ajuta la prevenirea caderii parului, dar si protejarea lui de expunerea la razele UV. Acidul lauric ajuta la protejarea impotriva ruperii de la radacina a firului de par. Mai mult, masarea scalpului cu ulei de cocos este ideala pentru o mai buna circulatie a sangelui, iar astfel are loc regenerarea parului. 

Uleiul de masline. Uleiul de masline este folosit pentru a proteja parul de uscarea agresiva si ruperea firului de par. De asemenea, uleiul de masline este un ingredient de baza in dieta mediteraneana, care ajuta incetinirea caderii firului de par. Inainte de a spala parul, adauga o lingurita de ulei de masline pe par si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute. 

Fara styling agresiv. Evita impletiturile sau cozile ponytail prea stranse, lasa-l sa se usuce natural pentru a nu irita scalpul si evita sa folosesti stylerele, mai ales la temperaturi ridicate. sursa: csid.ro
F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img