joi, 28 martie, 2024

Greu de imaginat! O femeie nu a mai fost la baie de cinci ani! Traieste cel mai crud cosmar

Distribuie:

Publicat:

O femeie nu a mai fost la baie de cinci ani, respectiv de cand a dat nastere celui de-al doilea copil. Din cauza bolii de care a ajuns sa sufere, sindromul Fowler, a fost nevoita sa renunte la job, iar relatia ei trece prin momente foarte grele. Nu o data si-a implorat sotul sa o paraseasca si sa-si gaseasca o femeie ”normala”. Britanica Rachel Ingram are 26 de ani, dar problemele de care sufera au imbatranit-o cat pentru o viata. Traieste in agonie si nu ar putea supravietui fara cele 230 de pastile pe care le ia zilnic, inclusiv antibiotice. Acestea ii potolesc durerea doar atat cat sa poata cobori din pat si previn aparitia altor infectii. Totul a inceput cand Rachel trebuia sa o nasca pe Isla, acum in varsta de cinci ani. ”Viata era minunata! Eram o mama tanara, insarcinata din nou si indragostita de partenerul meu si de baietelul nostru Harvey, care acum are sapte ani”, povesteste ea. ”Abia ne cumparasem o casa, amandoi ne iubeam joburi si munceam din greu”, mai spune ea.

Inceputul iadului
A venit momentul nasterii, insa contractiile s-au oprit de la sine, asa ca a trebuit facuta o cezariana de urgenta. ”Din ziua in care am nascut, am avut probleme in a urina”, explica Rachel, originara din Kent. ”Am inceput sa fac infectii urinare, multe dureri in josul abdomenului si nu mai simteam cand vezica se umplea”, povesteste Rachel.

Insa intr-o zi a crezut ca moare de durere. Era la toaleta si a inceput sa urle de durere. ”Doua ore am tipat, in agonie, incercand sa urinez. Era ca si cum nasteam”, isi aminteste ea. In plus, burta ajunsese atat de mare, de parca ar fi fost gravida in sase luni. Mama ei a fost cea care a dus-o la Urgente. Acolo, insa, medicii i-au spus ca e perfect sanatoasa si ca are doar o infectie a tractului urinar. Murea de durere, insa nimanui nu parea sa-i pese.

Medicii au gasit peste doi litri de urina in vezica
La insistentele mamei ei, i s-a facut o ecografie si surpriza: ”ingroziti, au gasit peste 2 litri in vezica mea”, mai povesteste Rachel. A fost dusa imediat la alt spital, unde a fost operata in aceeasi zi. Insa simptomele lui Rachel nu au disparut. La fel ca atunci, nici acum, la cinci ani distanta, nu poate urina, are infectii urinare persistente, spasme extrem de dureroase si o durere constanta. Starea ei s-a inrautatit atat de mult, incat de doua ori a facut septicemie in ultimul an si jumatate. Nu poate urina ca un om normal, are atasata o sonda la un tub care ii iese din stomac.

Boala de care sufera face si ca in mod constant sa apara pietre la rinichi – nu o data a lesinat de durere din cauza lor. ”I-am spus sotului sa ma paraseasca de nenumarate ori, pentru ca i-ar fi mai bine cu altcineva”
Nici nu s-a mai pus problema sa mai mearga la munca, iar sotul ei a trebuit sa munceasca doar jumatate de norma, pentru a putea duce copiii la scoala. ”A fost foarte greu pentru relatia noastra, pentru ca aveam dureri non-stop, ori eram in spital, ori sedata de medicamente. I-am spus sa ma paraseasca de nenumarate ori, pentru ca i-ar fi mai bine cu altcineva”, marturiseste cu durere Rachel. ”Insa imi spune ca nu pleaca, ca e cu mine pentru ca vrea sa fie cu mine”, mai povesteste Rachel. ”Acum trebuie sa tina toata casa, sa aiba grija de familie si sa mearga si la munca. E greu pentru el si ma simt vinovata pentru asta. Ma simt prost, ca si cum as fi lenesa, pentru ca stau acasa si nu fac nimic in afara sa iau calmante”. In prezent, tanara asteapta o operatie, o interventie numita Mitrofanoff, si spera ca acest cosmar se va termina. ”Operatia ar trebui sa-mi reduca durerile si frecventa infectiilor si sa-mi redea viata. Insa gandul de a face o operatie majora, care imi va schimba viata, cat timp am doi copii mici e terifiant”, mai spune Rachel. Chiar si pentru aceasta interventie trebuie sa astepte 12 luni. Si asta pentru ca multi medici refuza sa recunoasca aceasta boala, spunand ca totul e in capul ei. Sindromul Fowler a fost descris prima oara in 1985 ca fiind o cauza a retentiei urinare in cazul femeilor tinere. Jumatate dintre femeile care sufera de aceasta boala au si ovare polichistice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img