News Flash:

Greva de avertisment si solidaritate in invatamantul husean

30 Octombrie 2013
1837 Vizualizari | 0 Comentarii
Greva de avertisment si solidaritate in randul cadrelor didactice din Husi, aceasta se va desfasura in perioada 28-29-30 octombrie, fiind o greva fara incetarea lucrului.

Actiune de solidaritate fata de colegi care sunt in strada in capital Romaniei la aceasta ora, profesori, invatatori si educatorii din municipiului Husi sunt in greva dar fara suspendarea activitati de lucru. Acestia au la brat o bentita de culoare alba ca forma de protest civilizata. Revendicarile sindicalistilor din invatamantul preuniversitar vizeaza alocarea a sase procente din PIB pentru Educatie, cresterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice debutante, decontarea din bugetul Ministerului Educatiei a cheltuielilor de transport suportate de cadrele didactice, acordarea de gradatii de merit personalului didactic auxiliar, scaderea normei didactice saptamanale la 16 ore pentru profesorii cu peste 25 de ani vechime si gradul didactic I, numirea directorilor cu delegatie numai cu consultarea cadrelor didactice, decontarea de catre stat a cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice, reintroducerea sporului de doctorat, precum si posibilitatea pensionarii anticipate a cadrelor didactice, cu cel putin trei ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, fara diminuarea cuantumului pensiei.

In Husi gradinitele nr-ul 1,2,3,4,5,10,11,12 precum si scoala gimnaziala "Mihail Sadoveanu", scoala gimnaziala "Anastasie Panu" si nu in ultimul rand Colegiul National "Cuza Voda" sprijina revendicarile facute de sindicalisti.

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033351 (s)