marți, 19 martie, 2024

Greva in Germania – Transportul public a fost perturbat

Distribuie:

Publicat:

Autobuzele şi trenurile s-au oprit marţi la primele ore ale dimineţii în mai multe oraşe şi regiuni din Germania, pe fondul unei greve a lucrătorilor din transporturi care cer uniformizarea reglementărilor din acest domeniu la nivel federal, relatează dpa potrivit Agerpres.

Transportul public era perturbat în oraşele Berlin, Magdeburg, Kiel, Erfurt, Hamburg şi în regiunea Hanovra. Şi-au anunţat de asemenea intrarea în grevă angajaţii din sectorul transportului public din Munchen, Konstanz şi Freiburg.

Companiile de transport au făcut apel la clienţi să renunţe la deplasările nenecesare, marţi dimineaţa, şi să se orienteze spre alte mijloace de transport.

În landul Mecklenburg-Pomerania inferioară, elevii care au de parcurs distanţe mari până la şcoală au fost scutiţi de participarea la cursurile de marţi, dacă autobuzul sau trenul cu care vin la şcoală nu face cursele obişnuite din cauza grevei de avertisment.

Sindicatul Verdi a cerut vineri greve de avertisment, în contextul apelurilor la stabilirea unui acord colectiv pe plan naţional pentru cei circa 87.000 de lucrători din sectorul transportului public. Până acum, angajatorii au refuzat să cadă de acord asupra uniformizării reglementărilor privind munca în toate cele 16 landuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img