vineri, 19 aprilie, 2024

Greva vamesilor francezi, determinata de Brexit, a dus la intarzieri mari si chiar anularea trenurilor Eurostar, care leaga Franta si Regatul Unit

Distribuie:

Publicat:

''Greva de zel'' declanşată de vameşii francezi, care se plâng de înrăutăţirea condiţiilor lor de muncă din cauza Brexitului, a provocat duminică întârzieri şi anulări ale trenurilor Eurostar care circulă între Franţa şi Regatul Unit, relatează agenţiile AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro.

Patru trenuri au fost anulate duminică, iar luni cel puţin alte trei trenuri nu vor putea pleca, a anunţat societatea Eurostar, care le cere pasagerilor săi să călătorească ''doar dacă este necesar''.

Vameşii francezi de la Calais şi Dunkirk se tem că din cauza Brexitului vor trebui să facă faţă unui volum de muncă suplimentar, prin urmare ei cer salarii mărite şi creşterea numărului de angajaţi la punctele vamale.

În urma ''grevei de zel'' iniţiate la începutul acestei luni transporturile au fost serios perturbate la punctele de frontieră franceze, mai ales pentru trenurile Eurostar.

Guvernul francez le-a propus protestatarilor o creştere salarială netă de 55 de euro, ofertă considerată insuficientă de sindicate, care au avertizat că vor continua acţiunea de protest.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img