vineri, 19 aprilie, 2024

Gripa face din ce in ce mai multe victime. Ministerul Sanatatii face apel la cetateni sa se vaccineze

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Sanatatii face apel la cetateni sa se vaccineze antigripal, dupa ce in acest sezon, opt persoane au murit din cauza gripei. MS avertizeaza, de asemenea, ca la nivel european exista epidemie de gripa, cea mai eficienta metoda de prevenire fiind vaccinul antigripal.

Gripa face din ce in ce mai multe victime. Ministerul Sanatatii face apel la cetateni sa se vaccineze. Potrivit unui comunicat de presa, ministerul avertizeaza populatia ca in cazul gripei nu se administreaza antibiotice si nu este recomandata automedicatia. "In cazul aparitiei simptomelor de boala, Ministerul Sanatatii recomanda prezentarea la medicul de familie, in vederea diagnosticarii si instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor din jurul dumneavoastra, in cazul in care ati fost diagnosticat cu gripa se recomanda repaus si limitarea contactului cu alte persoane", este precizat in comunicatul de presa.

Ministerul Sanatatii face apel la cetateni sa se vaccineze. De altfel, si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a facut apel la cetateni sa solicite vaccinul antigripal, care este gratuit. Totodata, Pintea a facut apel si la medicii de familie sa cheme la cabinet, pentru vaccinare, pacientii care nu sunt vaccinati si care se incadreaza in categoriile cu risc crescut de imbolnavire.

Gripa face din ce in ce mai multe victime. Ministerul Sanatatii face apel la cetateni sa se vaccineze. In sezonul 2017 – 2018 s-au inregistrat, pana acum, opt decese confirmate cu virus gripal. Numai in ultima saptamana numarul deceselor cauzate de gripa s-a dublat, iar printre victime este si o fetita de doar patru ani, care nu era vaccinata antigripal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img