News Flash:

Grupare specializata in camatarie si santaj destructurata de politie

4 Decembrie 2014
1309 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul IGPR si procurorii DIICOT - Structura Centrala au destructurat o grupare infractionala specializata in camata, santaj si spalarea banilor. Astazi, 4 decembrie, politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – IGPR si procurorii DIICOT, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat 20 de perchezitii domiciliare, in  judetele Teleorman, Giurgiu si in Bucuresti, pentru destructurarea gruparii, 30 de persoane urmand sa fie conduse la audieri.

Din cercetari, a reiesit ca gruparea infractionala, formata 15 persoane, ar fi fost constituita in anul 2011, pe raza judetului Teleorman, si ar fi perceput dobanzi intre 5 si 40% lunar, din valoarea creditelor acordate, folosind amenintari si santaj pentru recuperarea debitelor. Imprumuturile cu dobanzi ar fi fost acordate de membrii gruparii catre diverse persoane, in general administratori ai unor societati comerciale, dupa ce in prealabil se interesau cu privire la posibilitatile de restituire a sumelor, dar si cu privire la bunurile de valoare detinute, ce ar fi putut fi ulterior valorificate, pentru achitarea debitelor si a dobanzilor.

Cei in cauza i-ar fi cautat in mod insistent pe datornici, in situatia in care intarziau plata dobanzilor, in unele situatii recurgand la amenintari, intimidari sau acte de violenta fizica. De asemenea, in situatia in care erau in imposibilitatea de a achita datoriile, debitorii ar fi fost constransi de membrii gruparii sa-si vanda bunurile imobile, eventual cu posibilitatea rascumpararii la valori superioare celor de vanzare. Sumele obtinute de membrii gruparii infractionale ar fi fost folosite pentru achizitionarea de bunuri mobile si imobile (autoturisme de lux, case, terenuri) atat pe numele lor, cat si pe numele unor rude sau ale unor interpusi, in scopul ascunderii sau disimularii originii ilicite a acestora. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii (SRI).


igpr s procurorii diicot structura centrala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012435 (s)