vineri, 29 martie, 2024

Grupare specializata in trafic de persoane,destructurata

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii D.I.I.C.O.T au destructurat o grupare infracțională organizată, care ar fi exploatat peste 100 de persoane, în Danemarca.

Astazi, 10 martie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor D.I.I.C.O.T-B.T. Arad, efectuează 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Botoșani, Vrancea, Mureș, Constanța și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi recrutat peste 100 de persoane, cu o situație materială precară, cărora le-ar fi promis angajarea în locuri de muncă bine plătite în Danemarca.

Ulterior victimele ar fi fost transportate și adăpostite în Danemerca, unde, fiind lipsite de mijloace financiare, ar fi fost obligate să execute activitățile impuse de membrii grupării.

În numele victimelor, membrii grupării ar fi constituit firme fantomă, ar fi deschis conturi bancare și ar fi obținut cărți de credit, pe care le-ar fi utilizat în vederea comiterii de fraude, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000.000 de euro.

La data de 25 februarie 2015, polițiștii români, în colaborare cu autoritățile din Danemarca, au desfășurat o acțiune în urma cărora au fost arestate 20 de persoane aflate pe teritoriul Danemarcei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img