miercuri, 24 aprilie, 2024

Grupul francez Covivio a cumparat mai multe hoteluri din Europa

Distribuie:

Publicat:

Grupul francez de investiţii imobiliare Covivio a anunţat luni că a achiziţionat un portofoliu de hoteluri de lux din Europa cu aproximativ 620 de milioane de euro, transmite Reuters.

Covivio a precizat că a semnat un acord cu grupul de private equity Varde privind achiziţionarea a opt hoteluri de lux amplasate în Roma, Florenţa, Veneţia, Nisa, Praga şi Budapesta cu suma de 573 de milioane de euro. Grupul francez a adăugat că a achiziţionat şi un hotel din lanţul Hilton din Dublin, pe care a plătit 45,5 milioane euro, o tranzacţie care îi permite să intre pe piaţa irlandeză.

"Aceste noi operaţiuni marchează continuarea dezvoltării europene a Covivio pe o serie de destinaţii turistice majore precum Italia, Cehia, Ungaria şi Irlanda", a informat grupul francez, într-un comunicat de presă.

Tranzacţia dintre Covivio şi Varde vine după un şir de tranzacţii în sectorul hotelurilor de lux din Europa, inclusiv preluarea grupului hotelier german Steigenberger de către grupul chinez Huazhu Group. De asemenea, în 2017, Varde a preluat un portofoliu de nouă hoteluri de la grupul italian Boscolo, printre proprietăţi numărându-se şi hoteluri renumite precum Grand Hotel dei Dogi din Veneţia şi Palazzo Naiadi din Roma.

Potrivit unor oficiali din industria hotelieră, investiţiile în hotelurile din Italia au atins un nivel record în 2019. Grupul de consultanţă imobiliară CBRE estimează că numai în primele nouă luni ale anului trecut investiţiile în hotelurile din Italia s-au triplat până la 2,56 miliarde euro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img