vineri, 19 aprilie, 2024

Grupul german Allianz va plăti şase miliarde dolari, după colapsul fondului de investiţii din SUA

Distribuie:

Publicat:

Grupul german Allianz SE a acceptat să plătească aproximativ şase miliarde de dolari, iar divizia sa din SUA de gestionare a activelor va pleda vinovat pentru fraudă, după colapsul unora dintre fondurile sale de investiţii din SUA, în 2020, în urma turbulenţelor de pe pieţe provocate de pandemie, transmite Reuters.

Departamentului american al Justiţiei (DoJ), care a anunţat suma plătită de Allianz şi înţelegerea, a precizat că Gregoire Tournant, fostul director de investiţii al fondurilor Structured Alpha, este inclulpat pentru conspiraţie, fraudă cu titluri de valoare, fraudă din poziţia de consilier de investiţii şi obstrucţionarea justiţiei.

În total, plăţile Allianz includ o amendă de 2,33 miliarde de dolari, restituirea a 3,24 miliarde de dolari şi confiscarea a 463 milioane de dolari, conform înţelegerii cu autorităţile SUA, potrivit Agerpres.ro.

Departamentul american al Justiţiei a mai anunţat că Allianz va plăti o amendă civilă de 675 milioane de dolari pentru a soluţiona investigaţia Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC).

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img