marți, 16 aprilie, 2024

Grupul Lenovo a raportat un profit brut de 1,02 miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Grupul Lenovo a raportat în anul fiscal 2019/2020 un profit înainte de taxe de 1,02 miliarde de dolari, cu 19% mai mult, iar veniturile au depăşit 50 de miliarde de dolari pentru al doilea an consecutiv.

"Grupul Lenovo anunţă rezultate financiare record, consolidând poziţia de lider a companiei pe fondul unei transformări globale fără precedent. În ciuda, unui an fiscal plin de provocări macroeconomice şi industriale, compania a înregistrat venituri anuale ce depăşesc 50 de miliarde de dolari pentru al doilea an consecutiv. Profitul înainte de taxe a atins valori de 1,02 miliarde de dolari, în creştere cu aproape 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", arată rezultatele grupului.

Venitul net anual s-a ridicat la 665 milioane dolari SUA, în creştere cu 12% faţă de anul fiscal anterior.

"Pe fondul uneia dintre cele mai semnificative perioade de schimbare şi transformare globală pe care le-am văzut vreodată, Lenovo şi-a transformat semnificativ businessul în ultimul an. De la înregistrarea unui venit înainte de taxe record, în valoare de 1,02 miliarde de dolari, până la veniturile anuale de 50,7 miliarde de dolari, nu aş putut fi mai mândru de performanţele noastre din acest an. În timp ce confruntăm în continuare cu această perioadă incertă, sunt încrezător în faptul că Lenovo îşi va folosi excelenţa operaţională şi amprenta globală pentru a pune în aplicare strategia noastră de transformare inteligentă şi va recunoaşte oportunităţile oferite de noul context”, a declarat Yang Yuanqing, preşedintele şi CEO Lenovo.

Grupul Intelligent Devices (IDG) continuă să înregistreze cele mai puternice performanţe. Grupul PCSD (PC and Smart Devices), una dintre cele două unităţi IDG, a raportat venituri anuale de aproape 40 de miliarde de dolari, în creştere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Profitabilitatea s-a îmbunătăţit, venitul înainte de taxe a înregistrat un nivel record de 2,3 miliarde de dolari (o creştere de 18%).

Cea de-a doua divizie IDG, Mobile Business Group (MBG), a înregistrat o creştere accelerată până când trimestrul patru a fost afectat de criza Covid-19, care a dus la închiderea fabricii de smartphone-uri din Wuhan. Veniturile MBG au scăzut, iar pierderea înainte de taxe a fost de 43 de milioane de dolari, impact redus de cele 96 de milioane de dolari înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Businessul continuă, punând accent pe inovaţie şi acaparând segmentul premium cu iconicul smartphone Motorola razr pliabil.

Divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat o scădere totală a veniturilor cu 8,7% cauzată de cererea redusă de soluţii Hyperscale, însă veniturile non-hyperscale au crescut cu 5,3% comparativ cu anul fiscal anterior. Acest fapt a fost determinat de creşterea veniturilor cu două cifre pe segmentele Software Defined Infrastructure (SDI), Storage, Software şi Servicii.

În trimestrul IV, Grupul PCSD a realizat venituri în scădere cu 4,4%, însă profitul înainte de taxe a crescut cu 15% (525 milioane de dolari faţă de 458 milioane de dolari) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cota de piaţă a Lenovo pe PC-uri a crescut cu patru puncte peste nivelul pieţei, consolidând poziţia de lider a companiei.

Grupul MBG a fost afectat de criza Covid-19, compania fiind nevoită să închidă principala sa fabrică de smartphone-uri din Wuhan pentru o mare parte a trimestrului patru. Cu toate astea, businessul a fost susţinut de celelalte fabrici din întreaga lume, iar grupul a produs 6 milioane de smartphone-uri în cele trei luni.

Divizia DCG a înregistrat creştere de două cifre a volumului de servere (14%).

Lenovo are 63.000 de angajaţi în 180 de pieţe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img