vineri, 29 martie, 2024

Guardiola a semnat cu Manchester City

Distribuie:

Publicat:

Antrenorul spaniol Pep Guardiola a semnat un contract pe trei ani cu echipa engleza de fotbal Manchester City, valabil din luna iulie, a anuntat luni clubul din Premier League, citat de Reuters.

 Actualul antrenor al lui City, Manuel Pellegrini, va parasi functia pe 30 iunie.

“Din respect pentru Manuel Pellegrini si pentru jucatori, clubul doreste sa faca publica decizia sa, pentru a indeparta povara inutila a speculatiei”, a indicat City intr-un comunicat.
Clubul a precizat ca Pellegrini “sustine pe deplin” decizia sa fie facut acest anunt si ramane concentrat pe indeplinirea obiectivelor pentru acest sezon.

Presa internationala dadea de mai mult timp ca sigura venirea lui Guardiola pe banca lui City.

Clubul a amintit in acest comunicat ca a avut discutii cu Guardiola si in 2012. Antrenorul echipei era atunci italianul Roberto Mancini, cu care “cetatenii” au devenit in acel an campioni.

Plecarea lui Guardiola de la Bayern Munchen, la finalul celui de-al treilea sezon in Bavaria, si inlocuirea lui cu italianul Carlo Ancelotti au fost anuntate de clubul bavarez pe 20 decembrie, la finalul turului din Bundesliga.

Guardiola, 45 de ani, fost jucator al Barcelonei, a scris istorie pe banca echipei catalane, cu care a castigat practic intre 2008 si 2012 castigat practic toate trofeele posibile, inclusiv trei titluri de campion al Spaniei si doua Ligi ale Campionilor.

Guardiola a castigat titlul in primii sai doi ani la Bayern, iar echipa este acum lider in Bundeliga, cu avans de opt puncte fata de locul 2, si calificata in optimile de finala ale Ligii Campionilor.

Pellegrini, 62 de ani, o antreneaza din 2013 pe Manchester City. In primul lui sezon pe banca acestei grupari, tehnicianul chilian a castigat campionatul Angliei si Cupa Ligii engleze. Echipa este in acest moment pe locul 2 in Premier League si va juca in finala Cupei Ligii engleze. De asemenea, ea s-a calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor si ale Cupei Angliei.

Pellegrini a castigat 64 din cele 99 de meciuri de campionat disputate cu City, bilant eclipsat doar de Jose Mourinho, ce a castigat cu Chelsea 73 din primele sale 99 de meciuri de campionat, mentioneaza BBC.

Pellegrini le-a antrenat in Spania pe Villarreal, Real Madrid si Malaga.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img