joi, 18 aprilie, 2024

Gustare de post foarte sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand tii post ai nevoie de un meniu cat mai diversificat, pentru a-i asigura organismului tau toti nutrientii de care are nevoie in perioada in care il privezi de anumite alimente. O gustare ideala pentru zilele in care postesti pot fi prunele uscate! Extrem de gustoase, acestea sunt un adevarat izvor de vitamine si minerale pentru tine. Astfel, o portie de prune uscate iti asigura 32% din doza zilnica recomandata de vitamina K, 13% din doza de fibre si 9% din valoarea recomandata de potasiu/zi. Consumul de prune uscate iti echilibreaza nivelul de zahar din sange, intarziind absorbtia glucozeidupa fiecare masa. De asemenea, continutul ridicat de fibre induce starea de satietate rapid, prevenind astfel mancatul in exces si castigarea kilogramelor in plus.

Pont: daca ai cumparat prune deshidratate si acasa ai constatat ca sunt extrem de uscate, baga-le in apa fierbinte pentru cateva minute si isi vor recapata textura moale! Atentie! Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide, dar in schimb se pare ca prunele uscate ajuta in cura de slabire. De asemenea, consumul de prune este contraindicat in boala diareica acuta sau cronica si in caz de suferinte renale, cum sunt pietrele la rinichi.

De ce este sanatos magiunul de prune

Prunele au beneficii remarcabile asupra sănătăţii, fiind extrem de bogate în vitaminele A şi B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Sunt recomandate astenicilor, sportivilor, copiilor şi persoanelor care suferă de constipaţie ori de boli hepatice. Recent, oamenii de știință de la Universitatea din Liverpool au adus dovezi că prunele ajută în regimurile de slăbit. Ei au analizat circa o sută de adulți supraponderali, care nu prea consumau alimente bogate în fibre (element pe care prunele uscate îl au din plin). După trei luni, s-a constatat o pierdere medie în greutate de 2 kg la persoanele care consumaseră prune uscate, față de numai 1,5 kg la cei care nu apelaseră la aliment. Circumferința taliei a scăzut cu 2,5 cm la cei care au mâncat prune, și cu 1,7 cm la ceilalți. Efectul consumului de prune uscate asupra greutății s-a manifestat mai pregnant în ultimele patru săptămâni de regim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img