sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gustari sanatoase, perfecte pentru un drum lung cu masina

Distribuie:

Publicat:

Drumul cu masina ne imbie de multe ori la…mancat. Oricat de frumoase ar fi locurile pe unde trecem si peisajele, statul in masina devine plictisitor si ca sa treaca timpul mai usor, multi dintre noi rontaim intruna cate ceva: alune, covrigei, chipsuri, biscuiti. Putini sunt aceia care isi fac constiinciosi pachetele pentru drum cu sandwich-uri sau mici gustari sanatoase, cum ar fi fructele.

Prepara-ti gustari sanatoase de acasa ca sa fii satula pe drum si sa-ti energia de care ai nevoie!
Desi este mult mai la indemana sa opresti la un supermarket sau la o benzinarie ca sa-ti cumperi ceva de mancare, solutia nu este tocmai cea mai potrivita. Dulciurile si snacksurile sarate iti tin de foame doar pe moment si, in plus, nu sunt deloc optiuni sanatoase. Daca iti doresti sa ai o dieta echilibrata si cand pleci in vacanta, este important sa planifici si meniul zilei in care vei fi pe drum. Cel mai simplu este sa-ti pregatesti gustari sanatoase inainte de a pleca la drum, care te vor satura si iti vor da si energia necesara ca sa rezisti pana la destinatie. Iti facem cateva sugestii delicioase, ce iti vor inveseli calatoria!

1. Fructe proaspete

Sunt cele mai la indemana gustari sanatoase pentru drum. Daca nu ai avut timp sa-ti faci un pachetel mai consistent, poti sa-ti cumperi de oriunde fructe proaspete (in cazul in care mergi mult pe autostrada, nu uita sa opresti inainte la un supermarket si sa-ti cumperi fructe). Alege banane pentru ca le poti manca usor, fara sa te murdaresti (spre deosebire de portocale, grepfrut sau alte citrice), si iti vor da si energie, mere (tin foarte bine de foame), capsuni, caise, piersici, pere.

2. Mix de nuci si seminte, fructe uscate si ciocolata neagra

In loc sa cumperi aceste mixuri din benzinarii (pe langa faptul ca sunt scumpe, nu stii ce aditivi si conservanti au in ele), pregateste-le tu acasa. Iti trebuie niste pungute din acelea care se inchid etans, in care sa combini, dupa bunul plac, nuci (caju, Macadamia, migdale, alune de padure, fistic), seminte (de floarea soarelui, in, susan, dovleac), fructe uscate, fulgi de cereale (ovaz, secara) si bucatele de ciocolata neagra. Este indicat sa tii ciocolata in frigider ca sa nu se topeasca prea repede in punguta.

3. Sandwich-uri cu biscuiti si branza slaba

Aceasta este o gustare sanatoasa care iti furnizeaza proteine si carbohidrati ce iti vor tine in frau foamea. Alege biscuiti cat mai sanatosi, facuti cu cereale integrale si care sa nu contina prea mult zahar, iar branza ar trebui sa fie una slaba, precum cottage cheese sau ricotta. Fa sandwich-uri din doi biscuiti si o felie de branza. Ar trebui sa ai in masina o lada frigorifica pentru gustarile perisabile.

4. Popcorn facut in casa

Daca iti place popcornul, fa-l singura acasa ca sa-l ai pentru drum si nu-ti cumpara din acela la punga (contine multa sare, are coloranti si arome artificial de branza, unt sau cascaval). Cel mai sanatos popcorn este cel facut prin metoda traditionala: la ceaun. Ca sa-l faci si mai spectaculos, il poti asezona cu putin piper, scortisoara, pudra de usturoi sau paprika. Pune popcornul intr-o punguta si tine-l la vedere cand ai chef sa rontai ceva!

5. Legume proaspete si humus

Desi poate fi o gustare care necesita putin timp inainte de plecare, este foarte satioasa. Daca cumperi naut la cutie, il poti prepara humus mai rapid acasa. Pune humusul intr-un recipient mic, un borcanel sau o casoleta, iar separat, pregateste niste legume (ar trebui sa optezi pentru unele care nu se degradeaza rapid): castraveti, ardei gras, telina verde, morcovi. Inmoaie legumele in humus si bucura-te de una dintre cele mai delicioase gustari sanatoase.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img