marți, 19 martie, 2024

Gustul amar in gura: Cand trebuie sa te ingrijorezi si ce boli semnaleaza

Distribuie:

Publicat:

Gustul amar ce rămâne în gură după ce ai mâncat sau băut ceva amărui, cum ar fi cafea sau ciocolată neagră, este perfect normal. Cu toate acestea, gustul amar care predomină, indiferent de ceea ce mănânci sau bei, poate indica o problemă de sănătate.

Află care sunt motivele pentru care resimți mereu un gust amar în gură și ce poți face.

Cauzele gustului amar în gură

Deși adesea nu este o problemă gravă, gustul amar în gură poate cauza neplăceri, mai ales în felul în care simți gustul mâncării. Dacă ai acest simptom, e posibil să suferi de una din afecțiunile de mai jos.

1. Sindromul burning mouth (sindromul gurii care arde)

Așa cum se poate deduce din denumire, sindromul burning mouth cauzează o senzație de arsură la nivelul gurii, care poate ajunge să fie și dureros. Acest simptom apare fie într-o parte a gurii, fie în întreaga cavitate bucală. Este frecvent însoțit de senzația de gură uscată sau de un gust metalic persistent. Sindromul burning mouth apare atât la bărbați, cât și la femei, dar în special la femeile aflate la menopauză sau după, potrivti doc.ro.

De multe ori, acest sindrom nu are o cauză identificabilă, dar specialiștii sunt de părere că motivul poate fi legat de nervii din zona bucală. De asemenea, poate fi asociat cu alte afecțiuni preexistente (diabetul) sau cu forme de tratament invazive pentru boli cronice (tratamentul pentru cancer), precum și cu schimbările hormonale de la menopauză.

continuarea pe exquisl.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img