News Flash:

Guvernatorul BNR: „Bancile nu au motive sa reesaloneze credite fara intarzieri, poate doar la clientii care gafaie “

4 Februarie 2014
2077 Vizualizari | 0 Comentarii
mugur isarescu 8
Schema fiscala prin care se urmareste restructurarea creditelor contractate de catre persoanele cu venituri sub 1.600 de lei reprezinta un prim pas spre diferentierea impozitarii, in urma introducerii acestui plafon, considera Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

El a mai spus ca, in acest moment, bancile nu au motive prudentiale de restructurare a creditelor fara intarzieri, dar ar putea ajuta clientii care "gafaie" si ale caror ar putea ajunge neperformante. Pe de alta parte el a apreciat, insa, ca masura anuntata de premierul Victor Ponta stimuleaza consumul prin usurarea de povara a circa 900.000 de debitori contra unor stimulente fiscale, fiind astfel o schema fiscala.
 „La BNR s-au discutat doua probleme: relatia banci-clienti, astfel incat sa nu intervina ceva fortat - hazardul moral. In text se spune ca bancile "pot", ele nefiind obligate. Nu i-as spune nici rescadentare, nici reesalonare “, a afirmat Isarescu, potrivit Hotnews.ro.

 „Noi nu avem posibilitatea sa calculam in adancime impactul fiscal al acestei masuri. Un alt aspect pe care l-am avut in vedere a fost sa evitam sa apara din partea bancilor reactii de alta natura. Mai multe nu stiu nici eu, pentru ca e un aspect fiscal “, a completat guvernatorul.

 El a mai mentionat ca in 2013 exporturile au fost principalul motor al economiei, urmand ca redresarea consumului sa se faca in timp. BNR redus astazi rata dobanzii de politica monetara de la 3,75% la 3,5%. Isarescu a mai afirmat ca reducerea rezervelor minime obligatorii va avea loc in pasi moderati.

mugur isarescu victor ponta bnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2156 (s) | 23 queries | Mysql time :0.096779 (s)