News Flash:

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, prezent la întalnirea cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă: Se discută de ce creşte Roborul şi inflaţia

3 Mai 2018
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
08 Isarescu OC 465x390

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a ajuns în urmă cu câteva minute la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, acolo unde se află şi premierul Viorica Dăncilă.

Mugur Isărescu se află, la ora tarnsmiterii ştirii, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la înâlnire fiind prezentă şi Viorica Dăncilă. De altfel, premierul a ajuns la biroul lui Liviu Dragnea în jurul orei 15.30.

Discuţiile vin în contextul în care reprezentanţi ai Guvernului au spus că nu este nevoie de o mediere în BNR şi Executiv aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. Iniţial, discuţia era anunţată chiar de ministrul de Finanţe la Palatul Victoria.

„Discuţia aceasta de la Guvern a fost stabilită înainte ca dl preşedinte să anunţe acea mediere care, după părerea mea, nu se justifică. Vom discuta, cu dl Isărescu, despre ROBOR, de inflaţie şi de alte subiecte care dau imaginea noastră macroeconomică”, a spus Eugen Teodorovici, miercuri, într-o emisiune la România TV.

„Colaborarea noastră (n.n.- Guvern-BNR) se va vedea în piaţă, în sensul scăderii acestor doi indici. Inflaţia va fi undeva spre 3,5%, aproape de nivelul calculat de noi la stabilirea bugetului pe acest an”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Referindu-se la declaraţiile recente ale preşedintelui României, ministrul Finanţelor a întrebat „de ce la o mediere Preşedinţia cheamă doar o singură parte” şi „de ce s-a referit la pesedişti” în loc să aleagă varianta „nu comentez”. „Toate aceste ieşiri şi declaraţii afectează zona economică a României, inclusiv costurile de finanţare”, a mai spus Teodorovici.

Klaus Iohannis a avut o întâlnire săptămâna trecută cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Viorica Dăncilă refuzând ulterior să meargă la Cotroceni pentru discuţii.

sursa: zf.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029203 (s)