News Flash:

Guvernul a alocat 3.37 de milioane de lei judetului Vaslui, pentru daunele provocate de inundatii

8 Iulie 2016
1578 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul Romaniei aloca judetului Vaslui 3.37 de milioane de lei, bani pentru despagubirea daunelor provocate de inundatii. 

Pentru alocarea sumei, s-a suplimentat fondul de interventie la dispozitia Guvernului din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2016.

 Precipitatiile abundente cazute in  luna iunie peste judetul Vaslui, de pe urma caruia s-au creat viituri, au distrus nu mai putin de 116 km de drumuri judetene, comunale si satesti, dar si o portiune din DE 581, pe raza Satului Nou.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a realizat un bilant pe care l-a trimis la Guvern, in vederea solicitarii unui ajutor financiar de nu mai putin de un milion de euro si asta pentru a inlatura daunele produse de viituri.

21 de comune au fost in total afectate de conditiile meteorologice extreme din luna iunie. Edilii cer bani pentru a reabilita drumurile, podurile ori digurile rupte de ape.

Potrivit ISU, in perioada 30 mai - 18 iunie, au fost distrusi 13,09 km de drumuri judetene, 74,03 km de drumuri comunale, 19,5 km de drumuri satesti si aici includem si 6 poduri, 14 podete si o punte, dar si 200 de metri,o portiune din DE 582.

Pe langa infrastructura rutiera, 3 gospodarii si mai multe anexe au avut de suferit dar si culturile de pe cateva sute de hectare.

Distrugeri provocate din pricina viiturilor au fost raportate in comunele Albesti, Cretesti, Bacesti, Dumesti, Osesti, Dragomiresti,Stefan cel Mare,Vulturesti, Ivanesti, Rebricea, Rafaila, Todiresti, Grivita, Pungesti, Tanacu, Costesti, Hoceni, Dimitrie Cantemir, Vutcani, Cozmesti dar si orasul Negresti.

Cea mai afectata a fost comuna Rafaila, unde cuantumul daunelor insumeaza 405 mii de lei. Si la Costesti suma solicitata de la Guvern se ridica la 380 de mii de lei. Pentru Cretesti, autoritatile au solicitat suma de 331 de mii de lei, dintre care 257 de mii sunt necesari pentru refacerea DE581.
250 de vasluieni mananca zilnic la Cantina Sociala

judetului vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0926 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034933 (s)