vineri, 29 martie, 2024

Guvernul ar putea reintroduce serviciul militar OBLIGATORIU! Totul va fi stabilit in cateva zile

Distribuie:

Publicat:

Guvernul de centru-stanga al Suediei va decide joi sa reintroduca serviciul militar anul viitor, pe fondul dificultatilor legate de recrutarea pe baza de voluntariat si lipsa de personal, precum si a unei situatii de securitate mai incerta, a anuntat radioul public SR, relateaza Reuters. Germania a semnalat deja ca ia in calcul reintroducerea serviciului militar, iar alte tari europene analizeaza la randul lor solutiile pentru asigurarea securitatii intr-o perioada tot mai complicata, potrivit Agerpres.   

Tara nordica a suspendat serviciul militar obligatoriu in 2010, dar activitatea militara in regiunea baltica a crescut de atunci, in urma anexarii Crimeii de catre Rusia in 2014, determinand Suedia sa-si intensifice pregatirea militara. 

Decizia de reintroducere a serviciului militar, in urma recomandarilor dupa o investigatie oficiala, va viza atat barbatii, cat si femeile nascute in 1999 sau mai tarziu, desi doar un numar redus de persoane vor fi selectate. 

“Am avut probleme cu asigurarea numarului de personal in unitatile militare pe baza de voluntariat”, a declarat ministrul suedez al apararii Peter Hultqvist la SR. “De aceea, este necesara reintroducerea serviciului militar”, a adaugat el.

Decizia ar conduce la recrutarea a 4.000 de barbati si femei pentru instruire militara in 2018 si 2019, potrivit SR.

Suedia, care nu este membru al NATO, isi modernizeaza armata, cu o majorare semnificativa a cheltuielilor, si a desfasurat trupe pe Insula Gotland din Marea Baltica, lansand de asemenea apeluri guvernelor locale pentru a-si intensifica pregatirile pentru un viitor razboi, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img