vineri, 29 martie, 2024

Guvernul are un nou purtator de cuvant

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Liviu Iolu va fi noul purtator de cuvant al Guvernului, in locul lui Dan Suciu, care revine la Banca Nationala a Romaniei.

Dan Suciu va reveni la functia de purtator de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei.

In noiembrie 2015, la solicitarea lui Dacian Ciolos si cu acceptul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, Suciu a acceptat sa preia functia de purtator de cuvant al Guvernului pentru cateva luni. La data respectiva, potrivit unor surse guvernamentale, intelegerea fusese ca Dan Suciu sa ramana la Guvern pana in luna martie. Fost jurnalist la publicatii precum Banii Nostri si televiziunea de business Money Channel, Suciu a fost numit purtator de cuvant al BNR in 2014, inlocuindu-l pe Mugur Stet. El a mai detinut pozitia de purtator de cuvant la Palatul Victoria, pentru scurt timp, in 2012, pe perioada cabinetului condus de Mihai-Razvan Ungureanu.

Jurnalistul Liviu Iolu este consilier de stat in cadrul Cancelariei premierului. Pentru o scurta perioada (martie-aprilie 2012) a ocupat functia de purtator de cuvant al Ministerului Muncii in Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu.

Din septembrie 2012 este editorialist al cotidianului Adevarul si coordonator al televiziunii online Adevarul Live.

Absolvent al Facultatii de Jurnalism a Universitatii Alexandru Ioan Cuza  din Iasi, a debutat ca jurnalist la Opinia Studenteasca, in anul 2000,  si a lucrat la TVR Iasi.

In perioada 2004- 2011 a scris la Evenimentul zilei si a publicat, ocazional, in revista Dilema veche.

De-a lungul carierei a primit mai multe premii pentru reportaj si expresivitate jurnalistica acordate de Clubul Roman de Presa (CRP), Freedom House sau World Vision.

In 2008 a primit Marele Premiu pentru presa scrisa al Clubului Roman de Presa pentru seria de articole ”Arestati de aliati”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img