luni, 18 martie, 2024

Guvernul britanic intenționează să testeze schimbarea automată a facturilor de energie ale consumatorilor

Distribuie:

Publicat:

Guvernul britanic a declarat vineri că intenționează să testeze schimbarea automată a facturilor consumatori la cele mai ieftine oferte, anunță Reuters.

Guvernul spune că 15 milioane de gospodării ar putea plăti anual sute de lire sterline mai mult, fiecare, pentru energie.

Anul trecut aproximativ 5,8 milioane de gospodării și-au schimbat furnizorul de energie, iar autoritatea de reglementare a pieței energiei Ofgem a declarat că mai puțin de jumătate din gospodăriile britanice caută în mod regulat o ofertă mai bună de energie pe o piață unde există peste 50 de furnizori, scrie Mediafax.ro.

Conform planurilor, pe care miniștrii vor trebui să le consulte, în 2024 vor avea loc încercări de comutare automată, în care unii consumatori cu tarife mari vor trece automat la cele mai mici prețuri de pe piață, cu excepția cazului în care aceștia vor renunța.

Guvernul a propus, de asemenea, ca până în 2024 să fie constituit un cadru în care consumatorii cu cele mai mari tarife să primească sfaturi personalizate de alegere a unui tarif mai bun.

Guvernul a declarat că sunt menite să protejeze clienții, să-i ajute să economisească la facturile de energie și pentru a spori concurența, încurajând furnizorii să practice tarife mai corecte și mai ecologice.

Guvernul a mai spus că plafonarea prețurilor la gaze și electricitate, introdusă în ianuarie 2019, ar putea continua și după 2023, dacă este necesar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img