News Flash:

Guvernul face economii pe spatele copiilor din gradinite si scoli

11 Decembrie 2014
2016 Vizualizari | 1 Comentarii
Guvernul face economii pe spatele copiilor din greadinite si scoli. Bugetul pe 2015 nu este atat de mare pe cat si-ar fi dorit guvernantii, de aceea Guvernul a trebuit sa gaseasca solutii pentru reducerea cheltuielilor. Astfel una dintre deciziile luate de guvernanti a fost taierea mierii acordate copiilor din gradinite si scoli ca supliment nutritiv.

"In anul 2015 se suspenda aplicarea prevederilor Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional", se arata in proiectul unei ordonante de urgenta obtinut de Mediafax.

Prescolarii si elevii claselor I-IV primesc din 2007 cate 60g de miere pe saptamana ca supliment nutritiv pentru o dezvoltare sanatoasa. Aceasta era acordata prin doua sau trei portii pe saptamana si desi initial cheltuielile trebuiau suportate de Ministerul Educatiei, acestea au fost transferate autoritatilor locale.

In prezent, prescolarii si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional mai primesc lapte si corn, precum si mere, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli.

sursa:stiripesurse.ro

guvernul economii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017446 (s)