vineri, 29 martie, 2024

Guvernul german mai amână un vot asupra programului de investiţii militare în valoare de 100 de miliarde de euro

Distribuie:

Publicat:

Guvernul german a hotărât să amâne un vot asupra mult-lăudatului său program de investiţii pentru armata germană în valoare de 100 de miliarde de euro, au indicat surse citate luni de dpa.

Planul de investiţii, anunţat pe fundalul invaziei ruse din Ucraina, a fost scos, aparent, de pe agenda Bundestagului, conform acestor surse.

Membrii guvernului de coaliţie condus de cancelarul social-democrat Olaf Scholz "se ceartă între ei" în legătură cu acest plan, a declarat un responsabil al blocului opoziţiei conservatoare, Mathias Middelberg.

Conservatorii s-au implicat în negocierile privind planul de investiţii militare, întrucât va fi nevoie de acordul lor pentru amendarea Constituţiei, în vederea punerii în aplicare a acestuia, potrivit Agerpres.ro.

"Este vorba de formularea amendamentului la legea fundamentală, dar şi de angajamentul faţă de obiectivul NATO de a investi 2% din PIB pentru apărare", a menţionat Middelberg.

Guvernul de centru-stânga – la care iau parte social-democraţii, Verzii şi Partidul Liberal Democrat – a anunţat că intenţionează să investească 100 de miliarde de euro în modernizarea armatei germane, în următorii ani.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img