News Flash:

Guvernul oferă noi detalii despre reducerea prețului la combustibili: Oamenii o să vadă diferența la pompă

28 Iunie 2022
236 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165604431809988700

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că miercuri, cel mai probabil, va fi adoptat actul normativ privind reducerea cu 50 de ani a preţului combustibililor la pompă. El a menţionat că toate benzinăriile care vor aplica acest mecanism vor avea această reducere de 50 de bani.

Dan Cărbunaru a fost întrebat, luni, în ce stadiu se află actul normativ privind reducerea cu 50 de bani a preţului combustibililor la pompă.

"Sunt discuţii care deja s-au purtat. Există o decizie anunţată în acest sens la nivelul coaliţiei, zilele acestea, cel mai probabil chiar miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, va fi aprobat actul normativ care va reglementa şi mecanismul şi va confirma şi valoarea deja anunţată public de premierul României. Au fost oferite detalii în acest sens. Ca atare, cel mai probabil, iniţiatorii vor fi gata să vă prezinte, după şedinţa de guvern care va aproba această măsură menită să contribuie la sprijinirea mediului privat, dar şi a cetăţenilor afectaţi de fluctuaţia mai degrabă în creştere a preţului carburanţilor în România”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează News.ro.

Întrebat dacă benzinăriile vor fi obligate să facă această reducere de 50 de bani şi dacă va exista un mecanism prin care de la 1 iulie cetăţenii vor vedea cu 50 de bani mai puţin după ce vor alimenta cu combustibil, Cărbunaru a răspuns: "Prudenţa domnului prim-ministru a fost generată de efecte generate în alte state, nu le voi nominaliza acum, în care anumite măsuri au generat dezechilibre de pe piaţă şi nevoia de a raţionaliza consumul de combustibil. Ca atare, Guvernul României este preocupat să găsească echilibrul adecvat între instrumentele pe care le activează pentru a proteja populaţia şi economia şi nevoia de a respecta funcţionarea unei pieţe libere. Tocmai de aceea, acest mecanism, ale cărui detalii vor fi prezentate după ce el va fi aprobat efectiv în şedinţa de Guvern, include, din perspectiva nevoii de solidarizare, o abordare integrată între Guvern, care normează această măsură de protecţie şi benzinării”.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051336 (s)