vineri, 29 martie, 2024

Guvernul slovac va interzice reuniunile cu peste sase persoane din diferite familii pe fondul cresterii rapide a cazurilor de infectare Covid

Distribuie:

Publicat:

Guvernul slovac va interzice de marţi reuniunile cu peste şase persoane din diferite familii din cauza unei creşteri rapide a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, relatează luni dpa, potrivit Agerpres.

Decizia se adaugă unei serii de măsuri dispuse duminică pentru a opri răspândirea virusului, între care restaurantele vor livra de joi mâncare la domiciliu precum şi închiderea completă a piscinelor, saunelor şi sălilor de sport.

Măsurile au declanşat un conflict cu coaliţia guvernamentală între premierul populist-conservator Igor Matovic şi ministrul economiei Richard Sulik, care a părăsit o reuniune a echipei naţionale de criză pentru a decide măsurile.

Sulik, din partidul neoliberal Libertate şi Solidaritate, a criticat de asemenea pe social media răspunsul guvernului, spunând că se iau măsuri care vor afecta economia Slovaciei fără a fi posibil să se apeleze la fapte pentru a le sprijini deciziile.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că cele mai multe infecţii apar de fapt la evenimente ca nunţi şi sărbători de familie; nu există date fiabile despre şanse de infectare la locurile de muncă sau în restaurante.

Premierul l-a atacat pe ministrul Sulik luni, apreciind că răspunsurile acestuia sunt ''un sabotaj iresponsabil la măsuri extraordinar de necesare'' şi că partidul său are nevoie de ''un lider mai bun''.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img