marți, 23 aprilie, 2024

Guvernul tehnocrat se bucura de sustinerea partidului UNPR

Distribuie:

Publicat:

Sustinem guvernul Ciolos in indeplinirea obiectivelor ce vizeaza siguranta si prosperitatea romanilor, dar il vom taxa pentru eventualele derapaje, a sustinut Gabriel Oprea, liderul UNPR. Acesta a mai precizat ca formatiunea pe care o conduce are in continuare aceleasi doua obiective si ca va fi deschis la dialog. ”Ramanem fideli celor doua obiective: securitate si prosperitate pentru romani. Vom sustine proiectele legislative si actiunile care contribuie la realizarea lor. Securitate inseamna atentie sporita pentru armata, politisti, jandarmi, pompieri, sprijin pentru respectarea angajamentului privind cresterea bugetul Apararii, atentie pentru dotari militare, salarii si pensii din sistemul militar. Securitatea se refera si la viata de zi cu zi a romanilor, la siguranta zilei de maine, a locului de munca, la siguranta alimentara, la ordinea publica.

Vom participa, in limita parghiilor de care dispunem, la constituirea unui stat mai sigur si prosper. Vom veghea si participa la construirea unui stat sigur si prosper chiar daca nu suntem la guvernare. Vom utiliza toate instrumentele pentru ca Executivul sa-si faca datoria si sa asiguire o crestere a nivelului de trai”, a afirmat liderul UNPR. Acesta s-a referit si la guvernul Ciolos, despre care a scris ca are dificila misiune de a pastra ”ritmul impus de guvernul anterior”. ”Vom fi transanti daca va exista riscul sa se piarda lucrurile castigate in ultimii ani. UNPR e partid al dialogului, al consensului si constructiei. Noi nu avem adversari, ci competitori. UNPR il sustine pe Klaus Iohannis, dar si pe Dacian Ciolos. Sustinerea nu e neconditionata. Cerem performanta guvernului, rezultate politice si politici pentru securitate si prosperitate. UNPR va sanctiona public si prin vot orice esec si derapaj major al actualului guvern. Noi avem libertate totala de a spune cand lucrurile nu merg bine”, a mai sustinut Oprea. El a mai precizat ca parteneriatul incheiat cu PSD pana in 2020 continua, dar nu exclud sustinerea unor proiecte propuse de alte partide.

Cat despre obiectivele in alegeri, acesta a spus ca vor ”cel putin 10% din numarul total de voturi”, ei mizand pe echipa puternica pe care o au in teritoriu. ”PSD si UNPR au un parteneriat corect si eficient. Am fost loiali guvernului, nu am tradat, am ales ce e corect, nu avantajos. UNPR nu a dat jos niciodata un guvern din care face parte. E un lucru mai rar in politica”, a mai precizat liderul Uniunii. Gabriel Oprea a mai spus ca UNPR este pregatiti sa participe la alegeri atat singura, dar si alaturi de PSD. Pentru ambele variante vor exista avantaje si dezavantaje, dar fiecare partid va discuta in interior, apoi liderii ambelor partide se vor consulta si vor stabili impreuna daca e bine sa participe la alegeri impreuna sau separat. Oprea a mai sustinut ca nimeni nu a parasit partidul, in ciuda speculatiilor care s-au facut. In total, formatiunea are 500.000 de membri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img