vineri, 29 martie, 2024

Guvernul va trimite Codul Administrativ in Parlament. Articolul privind accesul intr-o functie din Guvern al persoanelor condamnate penal, dar reabilitate, mentinuta

Distribuie:

Publicat:

Codul Administrativ ar urma să ajungă în Parlament în septembrie, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ea menţionând că nu renunţă la prevederea potrivit căreia persoanele care au avut o condamnare penală pot deveni membri de guvern.

“Proiectul Codului administrativ… Cred că nu a existat un Guvern de zece ani încoace care să nu şi-l propună. El a fost în dezbatere anul trecut în octombrie 2016 pe site-ul ministerului. Începând cu 2017 s-au organizat peste 30 de întâlniri, dezbateri, discuţii cu toate grupurile interesate în domeniu. După tot ce am obţinut ca şi observaţii pe subiect au fost induse în proiectul de cod publicat în dezbatere şi circuit interministerial în iulie 2017, el astăzi îşi parcurge circuitul interministerial. Chiar am solicitat tuturor miniştrilor dacă mai au observaţii să le transmită ca să putem să le putem include”, a declarat viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Shhaideh a spus că în ceea ce priveşte calendarul de adoptare, proiectul ar trebui să “intre în prima săptămână atunci când vom avea Parlamentul după vacanţa parlamentară în dezbaterea parlamentară. Noi preconizăm, probabil, prima săptămână din septembrie Guvernul să trimită proiectul de lege către Parlament”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img