miercuri, 24 aprilie, 2024

Guvernul vine cu noi reglementari pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Distribuie:

Publicat:

Toți românii care au actele personale expirate în perioada stării de alertă nu trebuie să se adreseze autorităților pentru eliberarea unor noi documente, ci le pot folosi în continuare pe cele expirate.

Acest lucru e posibil fiindcă, așa cum stabilește Legea 55/2020, “[v]alabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”.

Apoi, luând în calcul faptul că starea de alertă se va aplica până, cel puțin, spre jumătatea lunii martie, persoanele care au documente expirate în această perioadă le vor putea folosi astfel până spre jumătatea lunii iunie 2021.

În mod evident, dacă se decide prelungirea stării de alertă, documentele personale expirate se vor putea folosi și după jumătatea lunii iunie. Având în vedere situația actuală și stadiul campaniei de vaccinare anticoronavirus, sunt șanse mari ca starea de alertă să fie prelungită cel puțin până la jumătatea anului 2021.

Astfel, putem vorbi despre prelungirea, printre altele, a unor documente precum cele de identitate (buletin/ card de identitate, viză de flotant etc.), permisele auto și, în anumite cazuri, autorizațiile de circulație provizorie.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img