joi, 25 aprilie, 2024

Hackeri arestati dupa ce au spart site-urile mai multor institutii importante! Ce varsta aveau

Distribuie:

Publicat:

Doi elevi au spart site-urile mai multor institutii publice, printre care cele ale Ministerului Educatiei si al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. La data de 09.08.2017, procurorii Directiei de Investigare Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, au efectuat doua perchezitii domiciliare pe raza judetelor Valcea si Caras-Severin, in cadrul unei actiuni vizand savarsirea de catre suspectii S.L.A. si N.A.C. (in varsta de 17 si 18 ani) a infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2016 si pana in prezent, suspectii S.L.A. si N.A.C. au efectuat si revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ,,defacement”, unele fiind indreptate impotriva sistemelor informatice ale unor institutii publice. Cu ocazia perchezitiilor efectuate au fost indentificate si ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne si externe, smartphone-uri, stick-uri si carduri de memorie, suporti optici de tip CD/DVD, utilizate in activitatea infractionala.

Suspectii S.L.A. si N.A.C. au fost adusi la sediul DIICOT – Structura Centrala in vederea audierii, stabilirii intregii activitati infractionale si luarii masurilor care se impun fata de acestia. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. La actiune au participat ofiteri de politie din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin. De asemenea, activitatile s-au desfasurat cu suportul Directiei Generale de Protectie Interna. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Serviciului de Actiuni Speciale Valcea si Serviciului de Actiuni Speciale Caras-Severin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img