News Flash:

Hackeri luati pe sus de mascati. Au spart site-ul Politiei Romane

19 Noiembrie 2014
1518 Vizualizari | 0 Comentarii
In aceasta dimineata, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice - DCCO, impreuna cu politisti din cadrul BCCO Galati, sub coordonarea DIICOT, Structura Centrala, au efectuat perchezitii domiciliare in municipiile Bucuresti si Galati. Este vizata probarea activitatii infractionale a doua persoane, banuite de infractiuni informatice.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii septembrie cei doi ar fi accesat in mod repetat si fara drept mai multe servere apartinand Inspectoratului General al Politiei Romane. Astfel, in urma unor atacuri informatice, acestia ar fi accesat ilegal aceste servere, alterand continutul unor subdomenii apartinand Politiei Romane, prin incarcarea unor fisiere proprii, precum si prin postarea neautorizata a unui mesaj pe interfata site-ului de internet al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Site-ul de internet mentionat contine date si informatii publice, nefiind conectat la bazele de date ale Politiei Romane. Specialistii IGPR au luat masuri de a inlatura mesajul, fiind demarate investigatii de ofiterii specializati in combaterea criminalitatii informatice. Din cercetari a reiesit faptul ca, anterior, unul dintre banuiti ar fi executat un atac informatic si asupra paginii de internet a unei institutii administrative, din judetul Galati, fiind introdusa aceeasi postare.

Cercetarile in cauza continua fata de cele doua persoane, sub coordonarea DIICOT - Structura Centrala, sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si alterarea integritatii datelor informatice. Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic si de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - IGPR si al Serviciului Roman de Informatii (SRI).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028989 (s)