joi, 28 martie, 2024

Hagiu ARIANA, huseanca care a inlocuit papusile cu tabla de sah-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Se numeste Ariana HAGIU, are doar 7 ani si adora sahul. Micuta sahista huseanca a reusit sa il impresioneze pana si pe sahistul de top al judetului Vaslui, inspector principal Cornel Marius Ursan, de la Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Husi. Printr-o postare pe reteaua de socializare, deja celebrul sahist husean, Cornel Ursan, explica de ce micuta Ariana este o minune de copil la doar 7 anisori ai sai:

“Mi-am propus ca la fiecare turneu unde participa si micutii nostri elevi sa exemplificam (pentru ca avem de unde), prin rotatie, cate un mic, dar mare talent.

De data aceasta vorbim despre Hagiu Ariana, in varsta de numai 7 ani, care la acest turneu, desi a jucat la categoria avansati, acolo unde au participat copii pina la varsta de 14 ani, la Turneul de sah Cupa Realitatea, desfasurat azi, 12.12.2015 la sediul Scolii Anastasie Panu din mun. Husi, a reusit sa ocupe locul I la fete.
Imi amintesc ca acum un an am desfasurat cateva lectii la Caminul nr. 1 din Husi unde micuta Ariana era foarte atenta, iar la concursul care a avut loc dupa 4 luni si unde au participat peste 80 copii din mai multe gradinite, a luat locul I. Ce am observat interesant este, ca in timpul partidelor, se uita la ce mutau ceilalti copii, dar de fapt era atenta si la tabla ei intrucat, imediat ce adversarul ei muta, intorcea privirea si muta rapid zambind de parca zicea “da, ma asteptam la aceasta mutare”.

Acum este in clasa pregatitoare la Scoala nr. 3 din Husi si se pare ca a inlocuit papusile cu sahul. Desi are o varsta mica, joaca si cu cei mai mari, iar noi, instructorii de la Club, ii atentionam sa fie atenti si sa o ia in serios dar …, unii tot o patesc (emoticon smile). Un copil foarte vioi pentru care am crezut ca va fi dificil sa stea la masa de joc cu rabdare si sa calculeze, dar se pare ca m-am inselat .”se arata in postare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img