miercuri, 24 aprilie, 2024

„ HARAP-ALB „ BARLADENII SI MICROSOFT – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Pe 27 Aprilie   a avut  loc în București (la sediul Microsoft România) finala națională a competiției Imagine Cup 2017. În aceasta etapa  au ajuns 14 echipe, iar juriu a fost format din  Flavia Oprea (membru fondator al echipei ENTy, cea ce a câștigat anul trecut marele trofeu al competiției), Oana Coșman, Laura Savu, George Diță, Cătălin Popa,  Tiberiu Covaci si Ionuț Balan. magine Cup este o competiție globală, adresată studenților și elevilor, care prin creativitate, inventivitate și pasiune pot să pună tehnologia în folosul îmbunătățirii vieții oamenilor. Scopul final este acela de a arăta că tehnologia poate să schimbe viața, iar cei ce pot face asta au șansa să câștige premii interesante. Si Bârladul a fost reprezentat de cei trei liceeni de la Colegiul „ Gheorghe Roșca Codreanu” după ce aceștia  și-au prezentat proiectul în fața unor comisii de la Microsoft România. «PESNA» poate rula pe orice dispozitiv și este un joc ce-și propune să construiască o perspectivă a temelor universale, precum lupta binelui împotriva răului, utilizând tehnologia și mesajul basmelor populare românești. Eroul este Harap-Alb. Ceea ce s-a prezentat la București este un scenariu de joc bazat pe basmul «Povestea lui Harap-Alb»”. 
 „ Gagiu Filip, Ganea Antonio, CiripescuTeodor au confirmat. Au concurat  impunator cu studenti, masteranzi sau absolventi de facultate, unii cu 10 ani de experienta. Si-au prezentat cu mandrie munca,ideile si idealurile. Juriul a fost suprins de prestatia senzationala a unor elevi de clasele X-XI si ne-au nominalizat proiectul pe podiumul de premiere. O clipa chiar am crezut ca noi vom reprezenta Romania in Statele Unite la Seatle. Sunt 3 ani consecutiv de cand cu diferite echipaje ajung in postura asta. N-a fost sa fie. Ne intoarcem cu satisfactia premiului III national la Imagine Cup 2017. Toti cei care afectiv simt ca fac parte din comunitatea noastra au motive de multumire. Astfel devin si eu fericit. Multumesc” , a declarat profesorul coordonator , Vlad Giurcanu, coordonatorul it-stilor.          
Anul trecut trei studenti romani, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, au castigat  Premiul I la categoria Inovatie a concursului international Microsoft Imagine Cup 2016, constand in 50.000 de dolari .         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img