vineri, 26 aprilie, 2024

Harta emotionala a durerilor. Ce inseamna fiecare durere in parte

Distribuie:

Publicat:

Daca te-ai intrebat vreodata de ce apare o durere in mod subit, exista un mesaj ascuns in spatele ei. Iata cum arata harta emotionala a durerilor! Ghideaza-te dupa harta emotionala a durerilor pentru a afla ce inseamna fiecare durere!

1. Cap (par) – declaratie sociala

Modul in care iti aranjezi parul spune multe despre tine. Insa caderea parului poate aparea atunci cand o persoana isi schimba brusc imaginea de sine, adesea din cauza experientelor traumatice. Si factorii genetici joaca un rol vital.

2. Scalp – sensibilitate spirituala

Tesutul viu al corpului este asociat cu adevarurile superioare. Fenomenele psihice puternice care sunt dificil de abordat si declanseaza probleme ale pielii provoaca stres pentru scalp.

3. Piele – sensibilitate sociala

Pielea reprezinta o zona extrem de sensibila si pot aparea eczeme, eruptii sau afectiuni mult mai grave atunci cand este tulburata. Pot aparea in cazul oamenilor care sunt sensibili la multimile mari si la interactiunile diverse.

4. Creier si sistemul nervos – prelucrarea informatiilor

Creierul este centrul activitatii, fiind cel care decide cum vom reactiona. Migrenele, durerile de cap sau alte afectiuni cerebrale si afectiuni legate de spate pot rezulta din supraincarcarea creierului cu informatii.

5. Craniu – psihic

Oasele craniului reflecta cine esti. Orice trauma, rana sau boala care afecteaza aceasta zona afecteaza fiinta si declanseaza o criza a identitatii.

6. Fata – afisarea sentimentelor

Suprimarea emotiilor cuiva poate duce la diverse stari nedorite, variind de la paralizia partiala a fetei pana la inflamatii, eruptii cutanate, capuse neurologice sau alte anomalii. Exprimarea emotiilor in situatii dificile este singurul remediu posibil.

7. Urechi – primirea mesajului

Te-ai simti deconectat de la lume daca nu ai auzi. Infectiile urechii interne sau pierderea auzului indica un baraj de mesaje pe care nu il putem suporta. Copiii au de-a face cu supraincarcarea urechii de la raspunsurile si lucrurile facute simultan. Anomaliile auditive indica, de asemenea, stari psihice neobisnuite.

8. Ochi – recunoasterea faptelor obiective

Uneori nu credem ceva pana nu vedem cu proprii ochi. Conflictul dintre viziunea noastra si faptele obiective afecteaza nervii optici, ducand la aparitia durerii, tulburarilor de vedere sau altor anomalii. Halucinatiile, clarviziunea au de-a face cu intelegerea si provocarea realitatii.

9. Sinusuri – placi de sunet psihice

Exista o diferenta mica intre ceea ce spunem si ceea ce vrem sa spunem. Cavitatile sinusurilor pot avea un raspuns sub forma de presiune, blocaj si infectii, indicand mesaje emotionale ascunse intre cuvinte. Singurul remediu este comunicarea deschisa in astfel de cazuri.

10. Nas – testarea aerului din jurul nostru

Este cea mai directa cale senzoriala cea dintre creier si miros.
Aceasta reprezinta un instinct al sigurantei, al primirii sociale si al asocierii naturale cu altii. Atunci cand este neglijat acest simt, exista un raspuns sub forma de sangerare a nasului, blocaj, presiune sau alte afectiuni asupra cavitatii nazale. Trebuie sa ai in preajma mirosuri care sa te faca sa te simti ca acasa.

11. Buze – invitatie sociala

Buzele indica o multime de emotii prin zambete, tremur, deschidere. Atunci cand sentimentele noastre fata de ceilalti sunt grav traumatizate, s-ar putea sa apara un raspuns sub forma herpesului, inflamatiilor sau controlului nervos al buzelor si gurii. Trebuie sa iti imbunatatesti comunicarea.

12. Gura, dinti, gingii – avutie

Avutia se refera aici la nevoile de baza, adica la consumul de alimente. Cand suferi din cauza unui stres financiar, este posibil sa prezinti un raspuns sub forma de durere, infectii sau alte traume la nivelul dintilor, gingiilor sau regiunilor interioare ale gurii. Reducerea stresului prin planificarea adecvata este utila in astfel de cazuri.

13. Gat – mentinerea capului intr-o pozitie corecta

Oasele aliniate incorect, durerile de nervi sau dificultatea de a misca capul pot rezulta din diferenta clasica dintre idei si realitate. Singurul tratament este reprezentat de reducerea tensiunii.

14. Gat si laringe – tacerea si exprimarea

Functia primara a acestor zone este reprezentata de inghitire si exprimare. Uneori ne inghitim propriile cuvinte, ducand la dureri in gat, laringita sau chiar dificultate la inghitit. Exprimarea emotiilor tale te poate ajuta sa scapi de aceste probleme.

15. Umeri – purtarea sarcinilor

Durerea, pierderea puterii sau afectiunile nervoase din zona umerilor reprezinta o indicatie clara a excesului sarcinilor sau responsabilitatilor. Adesea, nu poti prioritiza responsabilitatile tale reale, acestea devenind o povara pe care trebuie sa o porti dupa tine. Gandeste-te la munca ta si la ce trebuie sa faci.

16. Brate – incercarea de a ajunge la altii

Depinde de tine cat de mult socializezi si cat de mult ii lasi pe altii in lumea ta. Durerea, slabiciunea, amorteala si alte probleme de la nivelul bratelor sunt rezultatul toxicitatii din relatii. Este important sa iei masuri si sa identifici sursa problemelor in timp ce lucrezi la rezolvarea lor. 

17. Incheieturi – pozitia sociala

Ai observat vreodata ca unele persoane isi misca mainile excesiv, pe cand altele par a avea incheieturile blocate? Sunt reprezentate pozitiile sociale variate, iar problemele de la nivelul incheieturilor provoaca dureri, articulatii inflamate, slabiciune. Reconstruirea increderii in sine poate fi raspunsul pentru aceste probleme.

18. Inima – continuitatea fluxului vietii

Cu totii avem angajamente si traim pentru lucrurile pe care le iubim. Cand acest flux normal al vietii este perturbat, ne confruntam cu batai neregulate ale inimii, anomalii ale fluxului sanguin sau tulburari ale inimii, cum ar fi atacul de cord.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img