vineri, 19 aprilie, 2024

Hernia de disc: cauze, simptome, diagnostic si tratament

Distribuie:

Publicat:

Hernia de disc afectează 15% din persoane, dar multe persoane o neglijează. Există tratamente care includ mişcare, medicamente şi operaţie pentru hernia de disc.

Hernia de disc face referire la o deplasare a discurilor intervertebrale care susţin coloana vertebrală. De cele mai multe ori, afecţiunea se manifestă prin dureri de spate la nivel lombar, care iradiază pe membrele inferioare, slăbiciune musculară, amorţeală la nivelul mâinilor sau în degetele mari de la picioare ori senzaţie de presiune în călcâi. Însă există şi cazuri când hernia de disc nu prezintă astfel de simptome, iar majoritatea pacienţilor nici măcar nu au nevoie de intervenţie chirurgicală.

Discurile intervertebrale se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă, dar simptomele deranjante pot apărea chiar şi la 30 de ani, mai ales dacă persoana în cauză are un loc de muncă ce presupune ridicarea de greutăţi mari sau statul pe scaun un timp îndelungat.

Se estimează că incidenţa herniei de disc în rândul populaţiei este de aproximativ 15%, dar multe persoane nu acordă atenţia cuvenită durerilor atroce de spate şi nu se prezintă la medic, motiv pentru care acest procent ar putea fi mult mai mare.

COntinuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img